Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Πόσο εύκολο είναι για κάποιους το ανάθεμα...


Σε κανέναν δεν άρεσε η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι με την Χάποελ Μπέερ Σεβά. Ίσως, ήταν και ο χειρότερος εντός έδρας Ολυμπιακός σε ευρωπαϊκό ματς επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη. Η κριτική μου είναι πάντα καλοπροαίρετη και έχω αποδείξει ότι δεν φοβάμαι να γράψω τη γνώμη μου. Όσοι με διαβάζουν χρόνια, καταλαβαίνουν τι λέω. Το προφίλ μου στο Facebook δεν είναι κυτίο παραπόνων. Ορισμένοι μπορούν να βγάλουν αλλού τα απωθημένα τους και όχι στη σελίδα μου. Έχουμε γεμίσει "αρθρογράφους", μπλόγκερς και "παντογνώστες". Από όλες τις ομάδες και όλες τις αποχρώσεις. Ο καθένας, πλέον, δημοσιογράφος ή μη γράφει ανεξέλεγκτα ό,τι θέλει και για ό,τι θέλει. Στις αρθρογραφίες μου στο ένα και αυθεντικό RedPlanet.gr της επταετίας 2008-2015, είχα φτάσει τα 1.000 σχόλια από κάτω σε κάποια κείμενα. Είχα την πιο επιτυχημένη και διαδραστική στήλη στο ελληνικό διαδίκτυο, με εκατοντάδες χιλιάδες χτυπήματα. Τί να μου πουν ορισμένοι; Δεν μου χάρισε κανένας, τίποτα. Και ο διάλογος μου αρέσει, αρκεί να γίνεται σε κόσμιο επίπεδο. Επειδή, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είμαι στα κάτω μου εργασιακά για συγκεκριμένους λόγους που έχω αναλύσει στο παρελθόν, αυτό δεν σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε θα με προσβάλλει, θα με ειρωνεύεται και θα μου προσάπτει μέσω Facebook ότι δεν κάνω κριτική στη διοίκηση του Ολυμπιακού και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Έγραψα στο Sportotal.gr κάποια πράγματα για τον χθεσινό αγώνα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την ευρωπαϊκή σεζόν 2016-2017 από την 24η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA. Σε μία από τις καλύτερες θέσεις της ιστορίας του. Κορυφαία είναι η 21η το 2015. Δεν έχει καμία σχέση, λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι με το καλοκαίρι του 2010 και τον αποκλεισμό-σοκ από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Europa League. Και προς το παρόν, κανένας Ολυμπιακός δεν έχει αποκλειστεί. Χωρίς σκορ έληξε το ματς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και στον επαναληπτικό όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και αυτός ο ανέτοιμος Ολυμπιακός, έχει το ρόστερ για να περάσει τη Χάποελ, που σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει αγωνιστικά. Χρειάζονταν μεταγραφές για να ξεπεραστεί το εμπόδιο των Ισραηλινών; Ας είμαστε σοβαροί. Το πλάνο της διοίκησης εξ αρχής ήταν οι μεταγραφές ουσίας να πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο. Πήρε το ρίσκο ο Μαρινάκης και θα κριθεί για αυτό, αλλά έχει αποδείξει πως είναι συνεπής στο λόγο του και τηρεί τις υποσχέσεις του. Πλέον, κάποιος γίνεται αρεστός στο "σύστημα" της προπαγάνδας και της απαξίωσης του Ολυμπιακού και του διοικητικού ηγέτη του, όταν πει κακή κουβέντα για τον Μαρινάκη. Έχει κάνει τα λάθη του, αλλά αποτέλεσε εγγυητή της επόμενης ημέρας και άξιο συνεχιστή του τεράστιου Σωκράτη Κόκκαλη. Και το σημαντικό για μένα είναι ότι βγήκε μπροστά όταν δεν το έπραξε άλλος κανείς. Η κριτική για τους πάντες και τα πάντα είναι εύκολη. Το ανάθεμα, επίσης, εύκολο. Η στήριξη στα δύσκολα είναι το ζητούμενο. Εκεί, φαίνονται πολλά. Άλλο που δεν θέλουν οι "εχθροί" του Ολυμπιακού και οι επαγγελματίες προπαγανδιστές, να μας βλέπουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας. "Τρέφονται" από τέτοιες καταστάσεις. Πού ακούστηκε από το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν να υπάρχει τέτοια γκρίνια και τόσες αποδοκιμασίες μέσα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"... Και λίγο γήπεδο δεν βλάπτει. Η "ξερολίαση" από τη Μύκονο και τα Κουφονήσια γίνεται από τον καθένα...

ΥΓ1: Ο Βίκτορ Σάντσεθ πρέπει να "τραβήξει το αυτί" σε Ντα Κόστα και Ντουρμάζ, και να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Δεν είναι δυνατόν ο ένας παίκτης να "μανουριάζει" και να ανοίγει διάλογο με τους φιλάθλους στις εξέδρες, ούτε ένας δεύτερος να κάνει ένα λεπτό να βγει από τον αγωνιστικό χώρο και να δίνει με το ζόρι το χέρι στον προπονητή του. Απαράδεκτη συμπεριφορά και από τους δύο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώτος έχει αλλάξει εννέα ομάδες στα 30 του χρόνια.

ΥΓ2: Είναι άδικο να κριθεί ο Ισπανός προπονητής από δύο επίσημα παιχνίδια, αλλά γνωρίζει και ο ίδιος πως στο Ισραήλ όλη η ομάδα παίζει τα ρέστα της. Το ίδιο και αυτός. Ό,τι και να συμβεί, ακόμα και αν αποδειχθεί ότι δεν είναι ικανός και δεν έχει την πυγμή για να σταθεί στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, φέρει το λιγότερο μερίδιο ευθύνης. Μετά την απαίσια συμπεριφορά του Μάρκο Σίλβα να πηδήξει από το καράβι την ημέρα που άρχισε η προετοιμασία, όποιος και να ερχόταν έπρεπε σε ένα μήνα να ετοιμάσει μία ομάδα για κομβικά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μαγικά ραβδιά, δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Πρέπει, όμως, στη ρεβάνς της 3ης Αυγούστου να δείξει ότι έχει και επιθετικό πλάνο. Όχι μόνο το μηδέν στην άμυνα.

ΥΓ3: Στον επαναληπτικό του Ισραήλ, χρειάζονται 11 πολεμιστές και άλλοι 3 που θα επιλεχθούν από τον πάγκο. Ένας Ολυμπιακός με ποδοσφαιριστές, που θα μπουν από το πρώτο λεπτό με το μαχαίρι στα δόντια. Ο Μαρινάκης έχει αποδείξει ότι υλοποιεί τα λόγια που λέει. Θα "πέσουν κεφάλια". Πρέπει όλοι τους να βγάλουν εγωισμό από τη σκληρή ομιλία του προέδρου και να έχουν λάβει το μήνυμα της παρουσίας του στα αποδυτήρια μετά το τέλος του πρώτου αγώνα.

ΥΓ4: Ποια ομάδα είναι έτοιμη αγωνιστικά στις 27 Ιουλίου; ΚΑΜΙΑ. Και δεν χρειάζονται μεταγραφές για να αποκλείσει ο Ολυμπιακός μία ομάδα συγκεκριμένων και λιγοστών δυνατοτήτων.

ΥΓ5: Επειδή η προπαγάνδα και η πλύση εγκεφάλου πέφτουν σύννεφο, ο Ολυμπιακός από το 1997 μέχρι το 2010 είχε δώσει 16 συνολικά αγώνες (10 σε προκριματικά του Champions League και 6 σε προκριματικά του Europa League), μετρώντας 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 2 ήττες. Από Ανόρθωση και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οκ, πόνεσαν αυτές οι 2 ήττες, αλλά με 6 προκρίσεις σε 8 προσπάθειες και 13 νίκες σε 16 αγώνες, ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα "θέμα" σε προκριματικά. Αυτό για τα παραμύθια...

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

7 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε Παναγιώτη! Εξαιρετικό κείμενο για άλλη μια φορά. Τα πράγματα με το όνομα τους γιατί είναι γνωστό ότι δεν έχεις ανάγκη κανέναν και η αγάπη σου για τον Ολυμπιακό είναι αυθεντική. Ειμαι απο χθες το βράδυ άυπνος,τόσο προβληματισμένος από την εικόνα της ομάδας και από όσα έχω διαβάσει και συνεχίζω να διαβάζω από τον κάθε τυχαίο, από τους "αντικειμενικούς" των sites κλπ. Νιώθω ότι επικρατεί ένα περίεργο κλίμα γύρω από την ομάδα αλλά και εντός αυτής, ίσως να έχουν χαθεί τα αποδυτήρια. Το κείμενο σου με βοήθησε πολύ, σκεφτηκα και τα είδα λίγο πιο ρεαλιστικά τα γεγονότα. Αντιλαμβάνομαι βεβαίως ότι η ομάδα είναι ανέτοιμη, το παρών ροστερ κέρδισε πέρυσι Άρσεναλ κλπ, όπως έχασε άδοξα τρεις τελικούς, βγαίνει λοιπόν ο κάθε "αντικειμενικός" και μιλάει για τις ορατές αδυναμίες από πέρυσι και ότι το φθινόπωρο ο Ολυμπιακός δε θα 'ναι το αφεντικό ούτε στην Ελλάδα και τόσα άλλα, που με εκνευρίζουν αλλά με πεισμωνουν κιόλας που η ομάδα με την χθεσινή εμφάνιση έδωσε τόσα δικαιώματα! Σε ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη όχι γιατί λες αυτό που θέλω να διαβάσω, αλλά την αλήθεια καθαρά και ξάστερα. Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, είχα ανάγκη να εκφραστώ και βρήκα τη συγκεκριμένη γωνια του διαδικτύου που είναι αυθεντική και Ολυμπιακή! Αχιλλέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια, Αχιλλέα. Με τρεις ώρες ύπνο είμαι και εγώ. Έχει τη γλύκα του ο μοναχικός δρόμος που ακολουθώ.

      Διαγραφή
  2. Παναγιώτη για να περάσουμε ομίλους έχουμε και άλλα ματς εκτός χαποελ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν περάσουμε τη Χάποελ, παίρνουμε την πρόκριση στα πλέι-οφ. Υπάρχει, λοιπόν, ένας γύρος ακόμα.

      Διαγραφή
  3. Παναγιώτη χειρότερο από όλους αυτούς που λες ''αρθρογράφους'' και ''παντογνώστες'' είναι οι επαγγελματίες αρθρογράφοι και παντογνώστες που προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό που είδαμε δεν ήταν ελέφαντας. Το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε χτες έχει βαθιές ρίζες
    Και ναι ο ολυμπιακός δε χρειάζεται μεταγραφές για να περάσει ούτε έχει αποκλειστεί αλλά εντελώς φιλικά το κείμενο σου είναι στα όρια του στρουθοκαμηλισμού ...

    Όσον άφορα το υγ4 27 Ιούλη είναι και για τις 2 ομάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι "αρθρογράφοι" και "παντογνώστες" που έγραψα, αφορά και τους επαγγελματίες δημοσιογράφους. Κυρίως αυτούς. Η Χάποελ είχε δύο επίσημα παιχνίδια περισσότερα, άρα είναι ποιο έτοιμη. Για το άλλο που αναφέρεις, είναι γνώμη μου. Έγραψα τη δική μου.

      Διαγραφή