Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Ασυναρτησίες και λάσπη για τον προπονητή του Ολυμπιακού


Για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε...

Δεν υπάρχει ούτε μία ομάδα στον πλανήτη Γη, που να έχει 100% υγιή αποδυτήρια. Ούτε μία. Και έχει αποδειχθεί πως τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είναι τα πιο δύσκολα και απαιτητικά στην Ελλάδα. Ακόμα και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που είχε πάρει τα κλειδιά του Ρέντη σπίτι του και τώρα εργάζεται στο πιο υψηλό επίπεδο και την Μπαρτσελόνα, είχε προβλήματα με παίκτες και επιχείρησε να τελειώσει καριέρες, όπως αυτή του Κώστα Μήτρογλου. Και η μεγάλη διαφορά είναι πως ο Τάκης Λεμονής δεν έχει προσωπικό θέμα με κανέναν ποδοσφαιριστή. Άσχετα, αν ορισμένοι... έσκαβαν το λάκκο στον 58χρονο τεχνικό.

Νόμος... Πάντα αυτοί που δεν αγωνίζονται, έχουν άχτι τον προπονητή τους. Επίσης, 30 διαφορετικοί χαρακτήρες, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συνυπάρξουν και να εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα. Αν δύο παίκτες έχουν πρόβλημα μεταξύ τους, ας το λύσουν οι ίδιοι. Αντρικά. Και στην τελική, είναι επαγγελματίες και ας κοιτάξουν να προασπίσουν τα συμφέροντα και τα πλουσιοπάροχα συμβόλαιά τους. Ο προπονητής δεν είναι η μάνα και ο πατέρας κανενός.

Μία ημέρα πριν από τον εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα, διαδικαστικού χαρακτήρα, με τη Γιουβέντους, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέφθηκε το αθλητικό κέντρο της ομάδας, μιλώντας για λίγο σε παίκτες και τεχνική ηγεσία. Μία ημέρα αργότερα, ο Σεμπά υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και έφυγε από το γήπεδο στο ημίχρονο του ματς με την ιταλική ομάδα επειδή έγινε αλλαγή. Μήπως η διοίκηση έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες για το γεγονός πως έχει χαθεί ο έλεγχος σε όλα τα επίπεδα;

Οι παίκτες που δημιούργησαν τα περισσότερα προβλήματα και εμπόδισαν το έργο του προπονητή, βρίσκονται σε διαδικασία επιλογής της επόμενης ποδοσφαιρικής στέγης. Γιατί για κάθε Βούκοβιτς, Ζντιέλαρ, Εμενίκε (είναι και άλλοι), θα υπάρχει πάντα ένας Σισέ, ένας Ταχτσίδης, ένας Ανσαριφάρντ...

Ο Τάκης Λεμονής χρησιμοποίησε, έστω για μία φορά σε 18 αγώνες που έχει καθίσει στον πάγκο, τους 28 από τους 29 ποδοσφαιριστές που βρήκε στον Ολυμπιακό. Μόνο ο τέταρτος τερματοφύλακας (Σκαφίδας) δεν έχει παίξει καθόλου (στην πορεία, μάλιστα, είχε έναν τραυματισμό και έχει χάσει τη θέση του στην ιεραρχία από τον, επίσης, νεαρό Αγγελόπουλο). Αυτό για την αξιοποίηση ή όχι του ρόστερ.

Εφόσον ο Λεμονής δεν έχει εξελιχθεί προπονητικά όλα αυτά τα χρόνια, πώς τον Μάιο του 2017 δεν ήταν ικανός να χτίσει την ομάδα της επόμενης σεζόν και έγινε ξαφνικά ο κατάλληλος τον Σεπτέμβριο για να συμμαζέψει το χάος που άφησε ο Μπέσνικ Χάσι; Η απάντηση είναι απλή. Ο Ολυμπιακός ψάχνει προπονητή από τον Σεπτέμβριο, αλλά μόνο ένας τρελός και παλαβός Ολυμπιακός θα αναλάμβανε την ομάδα δύο ημέρες πριν από το ματς με τη Γιουβέντους στο Τορίνο. Εκεί, που με τον Αλβανοκοσοβάρο στο τιμόνι, το κοντέρ θα έγραφε πάνω από 5.

Μέσα σε δύο μήνες, ο Λεμονής εκπλήρωσε την καρυδάτη υπόσχεσή του και ο Ολυμπιακός άλλαξε χρόνο στην κορυφή του Πρωταθλήματος, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την εικόνα των ερυθρόλευκων, με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν και έκαναν ανηφορικό το δρόμο προς την κανονικότητα. Προφανώς και δεν ευθύνεται για την εφιαλτική πρεμιέρα του Champions League κόντρα στη Σπόρτινγκ, όταν και εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες για την τρίτη θέση στον όμιλο. Ούτε για τα... όνειρα που είδε ο Χάσι, αφήνοντας εκτός ευρωπαϊκής λίστας τον Σισέ, που οργιάζει στην άμυνα, και τον Ανσαριφάρντ, που σώζει τα προσχήματα και την τιμή της επίθεσης του Ολυμπιακού. Δεν αντέχει η ομάδα άλλη αλλαγή προπονητή χωρίς ξεκάθαρη αιτία. Η επιλογή του Όσκαρ Γκαρθία που προαλείφεται, μοιάζει καταδικασμένη να αποτύχει.

Συνεχίζεται...

Καλή χρονιά.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου