Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ούτε καν 250 εκατομμύρια ευρώ φέσι στο Δημόσιο...


Θέλω να πιστεύω και είμαι σχεδόν σίγουρος για αυτό πως ο φίλαθλος του Ολυμπιακού έχει αντιληφθεί πλέον σε απόλυτο βαθμό το παιχνίδι που παίζεται από την πλειοψηφία του ελληνικού Τύπου. Ότι υπάρχουν συγκεκριμένα κέντρα προπαγάνδας, που καθημερινά κάνουν απροκάλυπτα το άσπρο-μαύρο, ρίχνοντας λάσπη στον Ολυμπιακό και τον διοικητικό ηγέτη του, Βαγγέλη Μαρινάκη. "Ζουν" άνθρωποι έτσι και "επιβιώνουν" ΜΜΕ, έχοντας μόνο ένα σκοπό: να πλήττουν κάθε ώρα της ημέρας τον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό της χώρας. Τείνει να γίνει και απολαυστικό να βλέπεις ενωμένους τους πράσινους, τους κίτρινους, τους ασπρόμαυρους και όλων των χρωμάτων να βρίσκονται μονίμως εναντίον του Ολυμπιακού. Μόνοι μας και όλοι τους...

Σας παραθέτω ένα απλό παράδειγμα: πριν από περίπου ένα μήνα, έγινε... σημαία στα ΜΜΕ της "εξυγίανσης" μία δικαστική διαμάχη που αφορά τον Ολυμπιακό και την Τράπεζα Κρήτης για το σκάνδαλο Κοσκωτά, στα τέλη της δεκαετίας του '80. Αυτόν τον Ολυμπιακό ήθελαν για να αλωνίζουν. Οι Σωκράτης Κόκκαλης και Βαγγέλης Μαρινάκης, όμως, έγιναν ο μόνιμος εφιάλτης των ονείρων τους. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη φημολογία που ξέσπασε, το Τριμελές Εφετείο Πειραιά δικαίωσε τελεσίδικα την Τράπεζα Κρήτης, στην αγωγή της κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, επιδικάζοντας το ποσό των 22.700.000 ευρώ μαζί με τους τόκους. Μέχρι χιούμορ (ο Θεός να το κάνει) και ειρωνείες επιχείρησαν να κάνουν ορισμένοι πικραμένοι κυνδυλοφόροι. Το θέμα είναι πως ο Σωκράτης Κόκκαλης ξεπλήρωσε τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τη λαίλαπα Κοσκωτά, μέχρι και την τελευταία δεκάρα. Και είναι βέβαιο πως αν αυτή η υπόθεση με την αγωγή κριθεί τελεσίδικα στον Άρειο Πάγο και είναι εναντίον του συλλόγου, ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα πληρώσουν το ποσό και δεν θα κρυφτούν, ούτε η ομάδα θα πέσει στην τρίτη κατηγορία για να εξαλειφθεί το χρέος, όπως έπραξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Πρόσφατα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε τη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Στη λίστα βρίσκονται 13.730 ονόματα οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Η ΑΕΚ φιγουράρει στη 18η θέση. Ξέρετε πόσα χρωστάει στο ελληνικό Δημόσιο; Μόνο 249.881.951,71 ευρώ! Ούτε καν 250.000.000 ευρώ γράφτηκαν στο χιόνι. Η υπαγωγή στα άρθρα 44 κι 99 έκανε τη δουλειά της. Είπαμε, είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. Είναι ξεχωριστό το φέσι προς το κράτος. Είδατε πουθενά να γίνει πρώτο θέμα; Είδατε πουθενά γραμμένες "κοφτερές αρθρογραφίες" του εικοσάρικου; Αφού δεν υπάρχει ο Ολυμπιακός στη μέση, ρε παιδιά! Έτσι, "ξεγυμνώνεται" η προπαγάνδα. Έτσι, πέφτουν οι μάσκες. Εκκωφαντικά. Οι συγκεκριμένοι ξεφτιλίζονται μόνοι τους και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού καταλαβαίνουν το ποιόν τους.

Και κάτι μπασκετικό για το τέλος: πώς και δεν έβγαλαν κορυφαίο προπονητή στην Ελλάδα, για τη σεζόν που τελείωσε, τον... Βόβορα; Τι άλλο να κάνει ο Σφαιρόπουλος, δηλαδή. Σε 35 παιχνίδια, ο Ολυμπιακός πέτυχε 33 νίκες, έχοντας μόνο 2 ήττες. Οι ερυθρόλευκοι γύρισαν την τελική σειρά από το εις βάρος τους 1-0 σε 3-1, με 3 σερί νίκες και 2 διαδοχικά μπρέικ στην έδρα του Παναθηναϊκού. Πονάει πολύ το back to back Πρωτάθλημα, πονάει πολύ ο Βασίλης Σπανούλης, πονάει πολύ το γεγονός πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει 9-3 τους πράσινους από τη στιγμή που ανέλαβε. Τίποτα δεν μας προκαλεί εντύπωση στο διεφθαρμένο ελληνικό μπάσκετ, όπου ο Ολυμπιακός ακολουθεί μία μοναχική διαδρομή εδραίωσης στην κορυφή.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου