Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Το πραξικόπημα της 3ης Μαΐου 2019

Δεν είμαι σίγουρος αν ο πολύς κόσμος έχει συνειδητοποιήσει πλήρως τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της 3ης Μαΐου 2019. Ένας άνθρωπος χωρίς θεσμικό ρόλο σε μία ΚΑΕ έκανε "ντου" στην ΚΕΔ και με εντολή/διαταγή, "όρισε" έναν ανεπιθύμητο, πέρα για πέρα, διαιτητή (τον Αναστόπουλο) σε αγώνα μιας άλλης ομάδας! Ένα εκτελεστικό όργανο της παράγκας και ένα από τα πιο γερά "πιστόλια" αυτής. Ένα ακόμα σκάνδαλο μεγατόνων στο ταλαπωρημένο ελληνικό μπάσκετ. Μία ακόμα πράξη ασέβειας εις βάρος του Ολυμπιακού. Για αυτό που είμαι βέβαιος είναι πως αν δεν υπήρχε το κόλλημα με τους άλλους δύο διαιτητές του ημιτελικού Κυπέλλου της ντροπής (ο Μάνος διαιτήτευσε τον προηγούμενο αγώνα του Προμηθέα Πάτρας στο Πρωτάθλημα και ο Παναγιώτου δεν μπορούσε να οριστεί λόγω εντοπιότητας), η συγκεκριμένη τριάδα θα... κληρωνόταν "ατόφια" στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα! Για τόσο θράσος και τόση ασυδοσία μιλάμε. Φανταστείτε, λοιπόν, να είχε πράξει κάτι ανάλογο ένας άνθρωπος με θεσμικό ή όχι ρόλο στον Ολυμπιακό. Ένας διοικητικός ηγέτης των "ερυθρόλευκων" να προβάλλει μία τέτοια απαίτηση σε οποιοδήποτε άθλημα για αγώνα κάποιας άλλης ομάδας. Θα είχαν πάρει... φωτιά τα πληκτρολόγια. Χθες, ήταν απλά Παρασκευή.

Η προσκυνημένη και παράνομη ΚΕΔ υπέκυψε στις πιέσεις και τις απειλές. Υπάκουσε στο πράσινο πραξικόπημα με τις ευλογίες, βέβαια, της ανάλγητης ΕΟΚ και προχώρησε σε έναν παράνομο και άκυρο ορισμό (ούτε οι ίδιοι δεν πρέπει να πιστεύουν ότι ήταν κλήρωση), αψηφώντας νόμους και κανόνες. Το κράτος (που χαρακτηρίστηκε δημόσια "μπουρδέλο" από έναν άνθρωπο, ο οποίος κάνει ό,τι γουστάρει και έχει επανειλημμένως προκαλέσει το κοινό αίσθημα με τα λόγια και τις πράξεις του) και το αρμόδιο Υπουργείο "ξέρει" να παρεμβαίνει και να παίρνει δύσκολες αποφάσεις μόνο στο ποδόσφαιρο και αυτό όταν είναι κάτι που αφορά μόνο τον Ολυμπιακό. Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό, οπότε κάποιοι είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν από εδώ και πέρα με το κόστος και τις συνέπειες των (μη) ενεργειών τους. Παράλληλα, τη φορά αυτή το φύλλο αγώνα δεν θα κλείσει, στα κρυφά και "ατσαλάκωτα", σε κάποιο γραφείο του ΕΣΑΚΕ, όπως συνέβη την πρώτη φορά (στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός της 17ης Μαρτίου), αλλά στο ΣΕΦ. Στο κατάμεστο, πιστεύω, ΣΕΦ. Θα τολμήσει (αν μέχρι τότε δεν δηλώσει κώλυμα) ο διαιτητής Αναστόπουλος, που γνωρίζει και ο ίδιος ότι χρησιμοποιείται από το σύστημα, να κλείσει το φύλλο αγώνα και να υπογράψει τον υποβιβασμό των Πειραιωτών στην Α2, αν δεν αγωνιστούν κόντρα στον Προμηθέα; Αν και το τέλος της καριέρας του βρίσκεται προ των πυλών, θα επιδιώξει να ζήσει με αυτό το στίγμα και το βάρος εκτός μπάσκετ και στην κανονική του ζωή; Γιατί όσο στυγνός "εκτελεστής" και αν είναι κάποιος, ορισμένες αποφάσεις "ζυγίζουν" τόνους, ακόμα και για τους πιο αδίστακτους. Ακόμα και οι πιο αναίσθητοι οδηγούνται κάποιες φορές σε δεύτερες σκέψεις.

Τέλος, ένα από τα ηχηρά μηνύματα της χθεσινής ημέρας είναι πως όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα πάψουν ποτέ να φοβούνται και να τρέμουν τον Ολυμπιακό. Ακόμα και τον λαβωμένο Ολυμπιακό με τους 10 επαγγελματίες αθλητές. Για την ακρίβεια τους 8, τους οποίους χρησιμοποιεί ο Ντέιβιντ Μπλατ, στο κλειστό rotation που συνήθως επιλέγει τελευταία. Αν, πραγματικά, αισθάνονταν ανώτεροι αγωνιστικά, θα συναινούσαν στο ξεκάθαρο αίτημα των "ερυθρόλευκων" για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι. Και σε αυτήν την αγωνιστική κατάσταση, όμως, ο φόβος επισκιάζει τα πάντα. Πλέον, καλούνται να συμβιβαστούν με την ιδέα πως θα αγωνίζονται χωρίς αντίπαλο σε εντελώς διεφθαρμένες και απαξιωμένες διοργανώσεις εντός συνόρων, με ελάχιστα έσοδα και μηδαμινή αναγνώριση. Στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, που οι ίδιοι κατασκεύασαν. Στο υποβαθμισμένο ελληνικό μπάσκετ, το οποίο οι ίδιοι βρώμισαν.

ΥΓ: Κράτος, ναι, είναι ο Ολυμπιακός. Και όταν για Θρύλο θα μιλάς, να σκύβεις το κεφάλι... Τα ψέματα τελείωσαν. Από τη νέα σεζόν, δεν θα αρκούν τα λερωμένα τρόπαια του "Φάρου". Αν τα 7 χρόνια χωρίς Final-4 Ευρωλίγκας, γίνουν 8+, τότε θα αρχίσει το κυνήγι και από τους δικούς σου.

#mexritelous

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου