Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Γιατί ο Ολυμπιακός να πάρει τέτοιο ρίσκο;

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην αναζήτηση ενός κεντρικού αμυντικού, που θα ηγηθεί και θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς στα μετόπισθεν εν όψει της νέας σεζόν. Λογικά, στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, θα αποκτηθούν δύο στόπερ από τη στιγμή που ο Παπ Αμπού Σισέ αναμένεται να παραχωρηθεί με μεταγραφή και πολλά εκατομμύρια ευρώ σε κάποια άλλη ομάδα. Ο ένας εξ αυτών θα είναι έμπειρος και με παραστάσεις. Το ιδανικό είναι να διαθέτει ως καλύτερο το αριστερό πόδι και να παίζει ως αριστερός κεντρικός αμυντικός. Προορίζεται, πάντως, για να έχει καθοριστικό ρόλο στην ομάδα και στόχος είναι να αποκτηθεί άμεσα προκειμένου να δώσει το "παρών" από την αρχή στα προκριματικά του Champions League και στην προσπάθεια των Πειραιωτών για την είσοδο στους ομίλους.

Ονόματα έχουν γραφτεί πολλά και το σίγουρο είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" ψάχνουν έναν μπαρουτοκαπνισμένο παίκτη και δεν δίνουν βάση στην ηλικία, όσο ποδοσφαιρικά προχωρημένη και αν είναι. Ο 36χρονος Ζερεμί Ματιέ αποφάσισε τελικά να παραμείνει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο 35χρονος Μάρτιν Σκρτελ αποτελεί την καλύτερη περίπτωση που έχει εμπλακεί με τους Πειραιώτες, αλλά έχει υψηλό κασέ και δεν φαίνεται διατεθειμένος στην παρούσα φάση να "πέσει" κάτω από τα δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Την Πέμπτη (6/6), η ηλεκτρονική έκδοση της ισπανικής εφημερίδας "As" αποκάλυψε το όνομα του Τόμας Φερμάλεν (σ.σ.: αυτή είναι η σωστή προφορά του επωνύμου), ο οποίος μένει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα. Ο Βέλγος κεντρικός αμυντικός είναι ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου, αλλά και επιρρεπής στους τραυματισμούς εδώ και δώδεκα χρόνια, οπότε στη συγκεκριμένη λύση προκύπτει μία ξεκάθαρη ένσταση. Βάζοντας μόνο τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Φερμάλεν μέτρησε μόλις 12 συμμετοχές με τους "μπλαουγκράνα", αντιμετωπίζοντας ξανά διαδοχικά προβλήματα τραυματισμών μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο. Όχι έναν, αλλά τέσσερις διαφορετικούς τραυματισμούς, κυρίως μυϊκούς!

Παράλληλα, και ο 34χρονος στόπερ έχει υψηλές οικονομικές απαιτήσεις. Με τόσα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτησή του (ενάμιση με δύο εκατομμύρια ευρώ για μία σεζόν), μπορεί να βρεθεί κάτι πιο αξιόπιστο για το ρόλο του ηγέτη στο κέντρο της άμυνας. Όταν ένας ποδοσφαιριστής βγάζει τραυματισμούς με τέτοια συχνότητα είναι σαφές πως μία ομάδα σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω του. Ακόμα και να περάσει τα ιατρικά και εργομετρικά τεστ, γιατί ο Ολυμπιακός να μπλέξει, παίρνοντας ένα τέτοιο ρίσκο; Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Δεν θα έχει ποτέ ήσυχο το κεφάλι του και ο Βέλγος ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να τεθεί εκτός αγωνιστικής δράσης, αφήνοντας την ομάδα αγωνιστικά ξεκρέμαστη.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου