Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Δύο λόγια για Σίλβα και Βίκτορ...


Μέχρι να βγει και να μιλήσει δημόσια για τους λόγους που αποφάσισε να παραιτηθεί αιφνιδίως ο Μάρκο Σίλβα από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ο Πορτογάλος θα είναι πάντα υπόλογος απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας. Προπονητής στον Ολυμπιακό ήταν, όχι στην Κάτω Μαγούλα. Η παραίτησή του λίγες ώρες πριν αναχωρήσει η αποστολή για το Λάνγκενφελντ της Αυστρίας για το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας των Πρωταθλητών Ελλάδας, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως αντιεπαγγελματική. Μην πω ύποπτη. Μέχρι να ξεκαθαρίσει αντρίκεια τη θέση του ο Πορτογάλος, όλοι μας μπορούμε να κάνουμε διάφορες εικασίες, έχοντας μόνο την επίσημη ενημέρωση από τον Ολυμπιακό.

Η δική μου εικασία είναι διπλή: αφενός ο Σίλβα ήθελε να τη... σπάσει στο σύλλογο, επειδή του έκλεισε το δρόμο για την Πόρτο το προηγούμενο διάστημα. "Έτσι είστε, θα σας αφήσω και εγώ στα κρύα του λουτρού τη δεύτερη ημέρα της προετοιμασίας". Αφετέρου, φοβήθηκε τη διαδικασία των προκριματικών του Champions League, καθώς γνώριζε πως σε περίπτωση αποτυχίας θα έπαιρνε το αεροπλάνο της επιστροφής για την Πορτογαλία, βγαίνοντας διπλά χαμένος. Και τη δουλειά της Πόρτο δεν πήρε αυτό το καλοκαίρι και σε ενδεχόμενο αποκλεισμού θα έχανε τη δουλειά του στον Ολυμπιακό και άντε μετά να πάει σε πρωτοκλασάτη ομάδα της Πορτογαλίας, που είναι και ο μεγάλος του στόχος. Κάπως έτσι θα το σκέφτηκε ο Μάρκο. Πάντως, μόνο τυχαίος δεν ήταν ο τρόπος που έφυγε ο Σίλβα από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας το περασμένο καλοκαίρι. Ύστερα από μία σεζόν, όπου κατέκτησε το Κύπελλο με τη Σπόρτινγκ, οδηγώντας τότε τα "λιοντάρια" στον πρώτο τίτλο τους μετά το 2008. Επαναλαμβάνω πως μέχρι να πει ακριβώς τι έγινε ο 39χρονος τεχνικός οι "σκιές" για τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα του θα παραμένουν. Γιατί και καλός προπονητής είναι και εργατικός. Αν, όμως, αλλάζει κάθε χρόνο ομάδα, ακολουθεί πορεία τυχοδιώκτη και όχι προπονητή ποδοσφαίρου.

Όσο για τον Βίκτορ Σάντσεθ, ο Ολυμπιακός προσέλαβε έναν άνθρωπο που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα από τη θητεία του ως ο άμεσος βοηθός του Μίτσελ στην τεχνική ηγεσία. Προφανώς και θα έχει τη στήριξη της διοίκησης και των φιλάθλων, αλλά δεν χρειάζονται θριαμβολογίες από την πρώτη στιγμή για τον τρόπο δουλειάς του. Δεν το χρειάζεται ο ίδιος ο Βίκτορ, που είναι ένας σοβαρός επαγγελματίας και απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει. Για τα προκριματικά του Champions League, o Ισπανός είναι ιδανικός. Ανήκει στη γενιά των νέων προπονητών, που στοχεύει πρωτίστως στο αποτέλεσμα. Για τα δεδομένα του ισπανικού ποδοσφαίρου και της δουλειάς που έχει επιδείξει ως πρώτος προπονητής στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, είναι συντηρητικός, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να παίξει μπαλάρα στους τέσσερις αγώνες των προκριματικών, αλλά να πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται προκειμένου να βρεθεί για μία ακόμα φορά στη φάση των ομίλων του Champions League. Από εκεί και πέρα, ο Βίκτορ θα έχει όλο το χρόνο να δουλέψει ακόμα πιο εξειδικευμένα με τους παίκτες του, χωρίς την πίεση της πρόκρισης στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Και ένα στοίχημα για τον ίδιο είναι να δουλέψει και τις κλειστές άμυνες που θα συναντήσει ξανά η ομάδα στις εντός συνόρων υποχρεώσεις της.

Είναι δεδομένο πως ο 40χρονος τεχνικός θα ρίξει το βάρος στην πίεση ψηλά, όπως αρέσκονται οι περισσότεροι συμπατριώτες του. Οι ερυθρόλευκοι θα επιδιώκουν να εκμεταλλεύονται κάθε λάθος της αντίπαλης άμυνας προκειμένου να βγαίνουν γρήγορα στην αντεπίθεση τόσο από τις δύο πτέρυγες όσο και από τον άξονα, όπου στόχος είναι και οι μέσοι να πατούν περιοχή και να απειλούν. Το θέμα είναι πως το παρελθόν μάς έχει διδάξει πως ο Ολυμπιακός μπορεί να ανταποκριθεί και να εξυπηρετήσει αυτό το στυλ παιχνιδιού σε συγκεκριμένα χρονικά κομμάτια ενός αγώνα. Όχι σε ολόκληρη τη διάρκεια ενός ματς. Η πίεση ψηλά και το συνεχές πρέσινγκ στην άμυνα του αντιπάλου απαιτεί φυσική κατάσταση και αντοχή υψηλού επιπέδου. Μακάρι η ομάδα να κάνει ένα βήμα μπροστά με τον Βίκτορ και να ανεβάσει τη δυναμική της και σε αυτόν τον τομέα. Ο Βίκτορ είναι λάτρης της διάταξης 4-2-3-1, που είχε η ομάδα και επί εποχής Σίλβα, ενώ με τη Λα Κορούνια έδειξε να προσαρμόζεται στο ρόστερ της, χρησιμοποιώντας και διατάξεις 4-3-3, 4-4-2. Μένει να διαπιστώσουμε αν πέρα από το 4-2-3-1 έχει κάτι άλλο στο μυαλό του για τους ερυθρόλευκους, βάσει πάντα των ποδοσφαιριστών που έχει στη διάθεσή του. Πάντως, το θέμα είναι ότι ο Ισπανός γουστάρει που βρίσκεται στον Ολυμπιακό, αναλαμβάνοντας μία δουλειά γνωρίζοντας πως μπορεί να τον "απογειώσει" ή να τον στείλει γρήγορα πίσω στην πατρίδα του. Ότι ανέλαβε την ομάδα, ένα σχεδόν μήνα πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν 2016-2017, δείχνει ότι είναι άνθρωπος με κίνητρα και φιλοδοξίες.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ο ΜΥΘΟΣ κατέρριψε το... παραμυθάκι


Με τους ασύλληπτους τελικούς που έκανε στο Πρωτάθλημα, θα μπορούσε να αξιώσει τουλάχιστον το ίδιο συμβόλαιο που είχε τα τρία προηγούμενα χρόνια. Όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά στη συζήτηση που είχε με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο την περασμένη Κυριακή (12/6), για το οικονομικό κομμάτι ειπώθηκαν ελάχιστα. Και μία ημέρα μετά, έπεσαν οι θρυλικές υπογραφές. Ο Βασίλης Σπανούλης ήθελε μόνο ένα πράγμα: να ακούσει πως ο Ολυμπιακός συνεχίζει να τον περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη, αναγνωρίζοντας την εξαετή προσφορά του στην ομάδα. Επίσης, ήθελε να πάρει αγωνιστικές εγγυήσεις πως η ομάδα θα παραμείνει ανταγωνιστική και θα μπορέσει να διεκδικήσει ξανά την Ευρωλίγκα. Ο 34χρονος γκαρντ πήρε πολλά από τον Ολυμπιακό και έδωσε εξίσου πολλά στο μπασκετικό τμήμα.

Για δύο ακόμα χρόνια, θα απολαμβάνουμε αυτόν τον παικταρά με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μακάρι, τον Ιούνιο του 2018, να μη σταματήσει το μπάσκετ και να συνεχίσει για όσο το δυνατόν περισσότερο μπορεί. Είναι αμείλικτος ο χρόνος και κανείς μας δεν έχει καταλάβει πώς πέρασαν κιόλας έξι χρόνια από τη στιγμή που ο Έλληνας παίκτης πήρε μία απόφαση καρδιάς, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο ευρωπαϊκό και το ελληνικό μπάσκετ. Με την ανανέωση του αρχηγού, που έμεινε σπίτι του και θα συμπληρώσει μία οκταετία στο Λιμάνι, καταρρίφθηκε και το "παραμυθάκι" που συντηρούσαν αυτοί που δεν μπόρεσαν ποτέ να αποδεχθούν πως ο Σπανούλης λειτούργησε με την ψυχή του και όχι με την τσέπη του το καλοκαίρι του 2010, αποφασίζοντας πως ήρθε η ώρα να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Παίρνοντας μέρος σε μία νέα προσπάθεια με υγεία και φρεσκάδα. Αφήνοντας τα έτοιμα (και τα... βρώμικα) προκειμένου να δημιουργήσει ο ίδιος τις προϋποθέσεις της επιτυχίας, λαμβάνοντας μέρος σε μία καθαρή και έντιμη προσπάθεια προς την αναρρίχηση στην πρώτη θέση. Παντού.

Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στην Ευρώπη, αν έβγαινε ελεύθερος στην αγορά αυτό το καλοκαίρι, δεν θα συγκέντρωνε το ενδιαφέρον από άλλες ομάδες; Δεν θα μπορούσε να βρει περισσότερα χρήματα από το 1.500.000 ευρώ ετησίως που συμφώνησε για να υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο; Η απάντησή είναι, για πλάκα. Το τελευταίο που ένοιαζε τον αρχηγό ήταν τα μηδενικά στα χαρτιά. Η αλήθεια είναι πως ο Σπανούλης ανταπέδωσε ξανά τη γενναιοδωρία που συνάντησε στον Ολυμπιακό και θυσίασε τις δικές του απολαβές προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό, ώστε να αποκτηθεί ένας παίκτης στο πλάι του, που θα δίνει πολύτιμες βοήθειες σε δημιουργία και σκοράρισμα. Έβαλε το καλό της ομάδας πάνω από το προσωπικό συμφέρον για μία ακόμα φορά. Διαβάζοντας τη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Olympiacos.bc, διαπίστωσα ξανά πως αυτός ο αθλητής ήταν θέλημα Θεού να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Αυτό έγραφε το πεπρωμένο του Βασίλη και του συλλόγου. Γουστάρει που είναι εδώ, έχει δεθεί συναισθηματικά με την ομάδα σε απόλυτο βαθμό και θα παραμείνει ο παντοτινός ΜΥΘΟΣ της.  Ο εφιάλτης των Παναθηναϊκών έχει ονοματεπώνυμο: Βασίλης Σπανούλης.

Για το τέλος, ένα μεγάλο μπράβο στους αδερφούς Αγγελόπουλους, που μέσα σε λίγες ημέρες κράτησαν τον ηγέτη και απέκτησαν ένα σέντερ που ήθελαν από τα μέσα της σεζόν που τελείωσε. τον Καναδό Κεμ Μπιρτς. Έχοντας ένα μεγάλο μειονέκτημα, όπως όλες οι ελληνικές ομάδες, την αβάσταχτη φορολογία. Το νέο συμβόλαιο του Σπανούλη αποτελεί μέγιστη υπέρβαση για τα ελληνικά δεδομένα (και ο Βασίλης το αναγνωρίζει απόλυτα αυτό), καθώς στη διετία θα στοιχίσει στο σύλλογο 7.440.000 ευρώ. Όταν ο Ντε Κολό ανανεώνει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έναντι 4.000.000 ευρώ ετησίως με τη φορολογία στη Ρωσία να είναι 10%-15%, γίνεται αντιληπτό πως οι όροι στην Ευρωλίγκα είναι άνισοι. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει αποδείξει πως δεν... μασάει από τα μεγαλύτερα μπάτζετ. Με εξαιρέσεις, όπως ο πρόωρος φετινός αποκλεισμός από τη φάση των "16", που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, έχει τον τρόπο να τα κατατροπώνει.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Παράδειγμα διοίκησης και λειτουργίας ο Ολυμπιακός


Ο ερασιτεχνικός (αυτή είναι η σωστή ορολογία) Ολυμπιακός αποτελεί παράδειγμα διοίκησης και λειτουργίας επί εποχής Μιχάλη Κουντούρη την τελευταία πενταετία. Προερχόμενος από τον οπαδικό πυρήνα και έχοντας την αμέριστη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Καμινιώτης, Μιχάλης Κουντούρης, ανέλαβε πρόεδρος του ερασιτεχνικού Ολυμπιακού τον Ιούλιο του 2011 και επανέφερε τα τμήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το έργο του, μόνο εύκολο δεν ήταν. Παρέλαβε τον ΟΣΦΠ με πολλά χρέη από την προηγούμενη διοίκηση Συγγελίδη. Ένα ποσό κοντά στα 6.000.000 ευρώ. Το πλάνο ήταν σαφές: όλοι θα πληρώνονται στην ώρα τους. Τα χρήματα, ειδικά τον πρώτο καιρό, δεν θα ήταν πολλά, αλλά θα ήταν σίγουρα. Ο Ολυμπιακός ήθελε να φτάσει στο σημείο να ξεχρεώσει όσο το δυνατόν νωρίτερα και κάθε καλοκαίρι να βάζει ψηλότερα τον πήχη. Έτσι, βλέπουμε τα ερασιτεχνικά τμήματα να παραμένουν ανταγωνιστικά κάθε χρόνο στην Ελλάδα και να κατακτούν τίτλους, αλλά και να προσπαθούν κάθε σεζόν για το βήμα παραπάνω και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε οι ομάδες που μας έχουν χαρίσει τόσες συγκινήσεις κατά το παρελθόν να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης. Την Παρασκευή (3/6), το αντρικό τμήμα πόλο διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό του Champions League ως η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ο Ολυμπιακός είχε μία ξεκάθαρη φιλοσοφία από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία ο Κουντούρης και τώρα το συγκεκριμένο τμήμα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 2002, έχοντας στη σύνθεσή του σχεδόν ολόκληρη την Εθνική Ελλάδας!

Πρώτη ημέρα του Ιουνίου και το αντρικό τμήμα βόλεϊ έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις κινήσεις του ενόψει της νέας σεζόν, με την προετοιμασία να αρχίζει σε περίπου τρεις μήνες! Αν δεν είναι αυτό υπόδειγμα διοίκησης, τότε ποιο είναι; Σημαντικές κινήσεις έχουν γίνει και στο μπάσκετ Γυναικών, με την προσθήκη των Εβίνας Μάλτση και Στέλλας Καλτσίδου (θα αποκτηθεί και μία ακόμα ξένη παίκτρια, στο πλάι της Λικέντρα Τζόνσον), ενώ και το βόλεϊ γυναικών θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του ανταγωνισμού, αποκτώντας τη Γερμανίδα διαγώνιο, Σάσκια Χίπε. Αυτό που γίνεται, όμως, στο βόλεϊ αντρών δεν έχει προηγούμενο! Δύο χρόνια χωρίς Πρωτάθλημα είναι πολλά για τον Ολυμπιακό. Το φετινό Πρωτάθλημα χάθηκε στις λεπτομέρειες και κυρίως στις επιλογές των ξένων. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έδωσε πολλά χρήματα στους δύο Κουβανούς (Σεπέδα, Χιμένες), αλλά στα περισσότερα ερασιτεχνικά τμήματα αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα. Ο Ολυμπιακός έχει διατηρήσει τις ισορροπίες, καθώς για να πρωταγωνιστούν όλα τα τμήματα χρειάζονται συγκεκριμένες κινήσεις σε συγκεκριμένα οικονομικά πλαίσια. Η Κάρτα Φιλάθλου έχει βοηθήσει πολύ, όπως και η εγγραφή μελών στο σύλλογο, αλλά η αλήθεια είναι πως ο απλός φίλαθλος κόσμος έβαλε πλάτη για να εξοφληθούν τα χρέη (δίνοντας χρήματα από το υστέρημά του ώστε να πληρωθούν οι παίκτες, ιδιαίτερα τα πρώτα δύο χρόνια της διοίκησης Κουντούρη) και να φτάσει ξανά στο σημείο ο Ολυμπιακός να διεκδικεί ευρωπαϊκά τρόπαια. Πάντως, για να γίνει η υπέρβαση χρειάζεται το κάτι παραπάνω και αυτό το προσφέρει απλόχερα ο διοικητικός ηγέτης της ποδοσφαιρικής ομάδας. Κάθε χρόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει δώρα στα ερασιτεχνικά τμήματα. Ήδη, πριν από λίγες ημέρες, ο Λίμπερμαν Αγκάμες αποκτήθηκε με την υπογραφή του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας. Με ένα συμβόλαιο κοντά στις 200.000 ευρώ.

Η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, καθώς μόνο το δίδυμο των πασαδόρων (Ντίμα Φιλίποφ, Κώστας Στιβαχτής) έμεινε αναλλοίωτο. Στη θέση του λίμπερο αποκτήθηκε ο έμπειρος Γιώργος Στεφάνου (στο τρίτο του πέρασμα από την ομάδα του Πειραιά) και μαζί με τον Κόνραντ Γκούζντα (ανανέωσε) θα επιφορτιστούν με το δύσκολο κομμάτι της άμυνας. Στο φιλέ και τις θέσεις των κεντρικών, ο Ολυμπιακός είναι πια πανίσχυρος με τον Κουβανό, Λιβάν Οσόρια Ροντρίγκες, και τον Καναδό, Τζάστιν Νταφ, ενώ έμεινε ο Δημήτρης Σουλτανόπουλος (MVP στις φετινές κατακτήσεις των Λιγκ Καπ και Κυπέλλου Ελλάδας). Στις θέσεις των ακραίων, έμεινε μόνο ο Μενέλαος Κοκκινάκης. Επέστρεψε στην ομάδα ύστερα από πέντε χρόνια ο Ανδρέας Φράγκος, ενώ αποκτήθηκε ο Σέρβος, με τις εκπληκτικές διεθνείς παραστάσεις, Κονσταντίν Τσούπκοβιτς. Απομένει ένας τέταρτος παίκτης για να συμπληρωθεί το καρέ και ο νέος προπονητής Φλάβιο Γκουλινέλι (παλιός γνώριμος και αυτός, καθώς το 2010 είχε βρεθεί ξανά στον ερυθρόλευκο πάγκο) να έχει επιλογές για όλα τα γούστα στις συγκεκριμένες θέσεις, όπου ζητούμενο είναι η καλή ισορροπία ανάμεσα σε υποδοχή και επίθεση. Στη θέση του διαγώνιου, όπου τραβάει και το μεγαλύτερο κουπί επιθετικά, φέτος έγινε η υπέρβαση με την απόκτηση του Κολομβιανού, Αγκάμες. Ουσιαστικά, απομένει η απόκτηση ενός αναπληρωματικού παίκτη στη θέση του διαγώνιου.

Ο Μιχάλης Κουντούρης, ο οποίος συγκρότησε τη νέα διοίκηση στον ΟΣΦΠ και επιφορτίστηκε με το βαρύ φορτίο της εξυγίανσης, αποδεικνύεται άξιος, δουλευταράς και οργανωτικός. Με ελάχιστα λόγια και πολλή δουλειά, ο ερασιτεχνικός Ολυμπιακός έγινε ξανά φερέγγυος και αξιόπιστος οικονομικά, με τους προϋπολογισμούς των τμημάτων να εναρμονίζονται με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, αλλά και τις ομάδες να παραμένουν ανταγωνιστικές και να κατακτούν Πρωταθλήματα και Κύπελλα. Και σιγά-σιγά, θα βλέπουμε ξανά τα τμήματα να διακρίνονται στην Ευρώπη. Το τμήμα πόλο γυναικών κατέκτησε τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους, ημερολογιακά σε κάτι παραπάνω ένα χρόνο, από τον Απρίλιο του 2014 μέχρι τον Νοέμβριο του 2015 (Len Trophy, Κύπελλο Πρωταθλητριών, Σούπερ Καπ Ευρώπης), ενώ το αντρικό τμήμα πόλο έχει πραγματοποιήσει μία απίστευτη σεζόν και στοχεύει στο δεύτερο Champions League της ιστορίας του, πάλι στη Βουδαπέστη, και συνολικά τον τρίτο του ευρωπαϊκό τίτλο, καθώς το 2002 είχε κατακτήσει και το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Μέσα σε ένα χρόνο, ο σύλλογος δημιούργησε ομάδα στο μπάσκετ γυναικών. Την πρώτη σεζόν, κατακτήθηκε το νταμπλ χωρίς ήττα και την επόμενη οι ερυθρόλευκες θα παίξουν και στην Ευρώπη. Για το αντρικό τμήμα βόλεϊ, τα είπαμε. Ετοιμάζεται όχι μόνο να επιστρέψει στην κορυφή της Ελλάδας με εμφατικό τρόπο, αλλά να κυνηγήσει και την ευρωπαϊκή διάκριση μέχρι το τέλος στο CEV Cup. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα τμήμα με δύο ευρωπαϊκούς τίτλους και... άπειρα ευρωπαϊκά Final-4. Μην ξεχνάμε, επίσης, το τμήμα Κολύμβησης που κατακτά το Πρωτάθλημα σχεδόν κάθε χρόνο (!), όπως και όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού και τους αθλητές του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού της χώρας.

Τέλος, είναι μεγάλη η κίνηση των διοικητικών ηγετών των Πρωταθλητών Ελλάδας στο μπάσκετ, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, να προσφέρουν τα έσοδα της αυριανής (2/6) φιέστας για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος στα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός είναι ενωμένος και μία δεμένη οικογένεια. Για αυτό και προκαλεί τον... τρόμο στους αντιπάλους του.  Όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού, ομαδικά και ατομικά, εξακολουθούν να μας κάνουν υπερήφανους και αξίζουν την απόλυτη συμπαράστασή μας.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης