Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Πάουλο Μπέντο, είσαι μεγάλος μάγκας...


Έχουν γίνει πολλά στην ποδοσφαιρική ομάδα από τη νύχτα της 3ης Αυγούστου και τον σοκαριστικό, αλλά δίκαιο αποκλεισμό από τη Χάποελ Μπέερ Σεβά, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Είναι ένα μη φυσιολογικό, αλλοπρόσαλλο και παρανοϊκό καλοκαίρι, αυτό που βιώνει ο Ολυμπιακός. Και είμαστε ακόμα στις 9 Αυγούστου... Όταν καθίσει η σκόνη (να καθαρίσει και το μυαλό ύστερα από όλα όσα συνέβησαν σε αυτό το διάστημα), θα αναλύσουμε κάποια πράγματα, γιατί αυτό που ζούμε το φετινό καλοκαίρι είναι τρελό και περίεργο από όλες τις απόψεις.

Μετά τις ακατανόητες επιλογές των Ουζουνίδη ("κάηκε" από την πλειοψηφία του ερυθρόλευκου λαού) και Λεονάρντο (το τρέναρε και ο ίδιος, αλλά ο Ολυμπιακός "καιγόταν"), φτάσαμε στον Πάουλο Μπέντο για τη διάδοχη κατάσταση στον ερυθρόλευκο πάγκο, μετά την αποπομπή του Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος λύγισε από το άγχος και με τις παράξενες αποφάσεις του αντικρίζει την πόρτα της εξόδου. Ο Πορτογάλος ήρθε μυστικά στην Ελλάδα τη Δευτέρα (8/8), συμφώνησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, και από την Τετάρτη (10/8) αναλαμβάνει και επίσημα. Παρακολουθώντας στενά την πορτογαλική προπονητική σχολή, ο συγκεκριμένος είναι από τους κύριους εκφραστές της. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο.

Αυτό που με ενθουσιάζει στον 47χρονο τεχνικό, είναι η κάψα του να έρθει στον Ολυμπιακό, χωρίς να λογαριάσει τίποτα. Από τις 23 Ιουνίου μέχρι σήμερα, η ομάδα έχει αλλάξει δύο προπονητές (!) και μετράει έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό από το μεγάλο της στόχο, που ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Ο Μπέντο αναλαμβάνει σε μία περίοδο, που πρέπει άμεσα να αξιολογήσει το υπάρχον ρόστερ, να εισηγηθεί τις θέσεις για τη μεταγραφική ενίσχυση (αν και μεταξύ μας είναι πασιφανές που έχει ανάγκη από παίκτες η ομάδα) και να περάσει πάση θυσία την άσημη Αρούκα στα πλέι-οφ του Europa League για να παίξει στους ομίλους, με το πρώτο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο στις 18 Αυγούστου! Αν αυτό δεν μοιάζει με αποστολή "αυτοκτονίας"...

Ο Πορτογάλος έχει τσαγανό, τσαμπουκά και δεν φοβάται. Έτσι ήταν και ως ποδοσφαιριστής για όσους τον θυμούνται. Και εκπροσωπώντας την πιο παθιασμένη και αποτελεσματική προπονητική σχολή του πλανήτη, έρχεται σε ένα κλαμπ, έτοιμος να αφιερωθεί σώμα και ψυχή. Στα δικά μου μάτια, ο Μπέντο είναι μεγάλος μάγκας πριν καν αρχίσει η εποχή του στην ομάδα. Πολεμιστής, σίγουρος για τον εαυτό του και τη δουλειά του. Είναι ένας κανονικός προπονητής, που μπορεί να μην "έπιασε" στην Κρουζέιρο, αλλά δεν το βάζει κάτω γιατί έτσι είναι η ζωή και το ποδόσφαιρο. Δεν έχεις μόνο επιτυχίες και δεν "κολλάς" σε όλες τις ομάδες. Στις 25 Ιουλίου αποχώρησε από τη Βραζιλία και στις 8 Αυγούστου ήταν, ήδη, έτοιμος για την επόμενη πρόκληση στην προπονητική του καριέρα.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου