Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Η αφύσικη έπαρση της ΑΕΚ


Χωρίς περιστροφές, είναι κάπως ασυνήθιστο και πρωτόγνωρο. Να βλέπεις σε διαδικτυακά κείμενα για την ΑΕΚ τις λέξεις "Πρωταθλήτρια Ελλάδας". Την τελευταία φορά, είχε ίντερνετ ένας στους δέκα Έλληνες. Πήραν ένα Πρωτάθλημα ύστερα από 24 χρόνια και αυτό "χάρτινο" όσο δεν πάει. Με "μυρωδιά" και "υπογραφή" Δικαστηρίων. Έλιωσε και η "καραμέλα" με τον Βάλνερ.

Η "αρπαγή" του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, σημειώθηκε την κατάλληλη στιγμή. Τρεις ημέρες μετά το επίσημο τέλος μιας απογοητευτικής σεζόν για τον Ολυμπιακό και την, κατά κράτος, ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Είναι δεδομένο πως αυτή η μεταγραφική προσθήκη πόνεσε. Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι όνειρο ζωής για κάθε ποδοσφαιριστή. Ακόμα και μετά τη χειρότερη σεζόν του, την τελευταία οκταετία. Και αν βρισκόμουν στη θέση του Βαγγέλη Μαρινάκη, θα πραγματοποιούσα και δεύτερο ηχηρό "χτύπημα", που θα άλλαζε για τα καλά τις ισορροπίες. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Και πιστεύω πως κινούμαστε, ήδη, προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η έπαρση της ΑΕΚ και των οπαδών της σπάει νεύρα και είναι αφύσικη. Με ένα Πρωτάθλημα σε 24 χρόνια. Πώς δικαιολογείται, αλήθεια, τέτοια έπαρση; Με τι προσόντα; Αποδεικνύουν περίτρανα το κόμπλεξ κατωτερότητας που τους διακατέχει, όταν γράφουν, θρασύτατα, τον Ολυμπιακό ως τριταθλητή Ελλάδας επειδή ο Λάζαρος ντύθηκε στα ερυθρόλευκα και τους άφησε σύξυλους. Τι να κάνουμε... Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίξουν στον Ολυμπιακό. Όποιον παίκτη θέλει πραγματικά ο Θρύλος, τον αποκτά με συνοπτικές διαδικασίες. Ας του φέρονταν με σεβασμό και αναγνώριση, και ας του έδιναν αυτά που ήθελε για να τον κρατήσουν. Αν και το θέμα δεν ήταν τόσο οικονομικό, αλλά ηθικό. Δηλαδή, γράφοντας τον Ολυμπιακό ως τριταθλητή, νομίζουν στα αλήθεια ότι μας πικάρουν; Με 19 Πρωταθλήματα τα τελευταία 22 χρόνια; Με 44 Πρωταθλήματα Ελλάδας και 79 τρόπαια συνολικά, που είναι ένας άφθαστος αριθμός για αυτούς; Έκανε και η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο...

Δεν θα τον δω ποτέ ως μεγάλο αντίπαλο του Ολυμπιακού, αλλά διαισθάνομαι και εκτιμώ πως τη νέα σεζόν η ομάδα θα παλέψει με τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου