Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Τους έχει πιάσει πανικός


Εδώ και τόσα χρόνια, είχαν καλομάθει. Να ζουν μέσα στην ανομία και να μην τους ενοχλεί κανείς. Να ορίζουν όποιους διαιτητές γουστάρουν (γιατί δεν είναι κλήρωση να... μοιράζονται οι σφυρίχτρες σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ και να αποκλείονται πραξικοπηματικά οι διεθνείς και μη αρεστοί, πλέον, διαιτητές) και να τιμωρούν παραδειγματικά μόνο μία ομάδα και μία άλλη να την αφήνουν ατιμώρητη και να κάνει ό,τι θέλει. Ο Ολυμπιακός, όμως, έστω και αργά είναι αποφασισμένος να φτάσει, την υπόθεση της "παράγκας" στο ελληνικό μπάσκετ, στα άκρα. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος βγαίνουν μπροστά και δεν πρόκειται να επιτρέψουν άλλο να λειτουργούν η ΕΟΚ και η ΚΕΔ σαν παραμάγαζο του Παναθηναϊκού. Ο Βασιλακόπουλος πρέπει να "πέσει". Και θα... πέσει. Μαζί του και η ΚΕΔ. Μόνο έτσι θα "ανασάνει" ξανά το ελληνικό μπάσκετ.

Καταστρατηγούνται νόμοι και δικαστικές αποφάσεις και ο ΕΣΑΚΕ, με σημερινή ανακοίνωσή του, πετάει... αετό! Πώς να πας κόντρα στην ΕΟΚ... Θέλει ψυχή. Ο "λαλίστατος" Υφυπουργός Αθλητισμού δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, στο ποδόσφαιρο, αλλά στο μπάσκετ ο Γιώργος Βασιλειάδης λάμπει μονίμως δια της απουσίας του και πετάει διαρκώς την μπάλα στην εξέδρα.

Διακρίνω έναν πανικό στην εν γένει ατμόσφαιρα και τα συγκοινωνούντα δοχεία έχουν αρχίσει πια να εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Οι Γκόντας, Φούφης, Κορομηλάς και Παπαπέτρου δικαιώθηκαν πανηγυρικά στα δικαστήρια για τον αποκλεισμό τους από τα ελληνικά παρκέ, αλλά έχουν τεθεί στο περιθώριο, σφυρίζοντας κάτι απίθανα ματς ή καθόλου. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Κουράστηκαν να δέχονται εντολές. Την Πέμπτη (31/5), όλα τα πράσινα "ρεπορτάζ" στέκονταν στο ότι ο Κορομηλάς, ο οποίος κρίνεται ικανός να διαιτητεύσει σε Final-4 Ευρωλίγκας, αλλά όχι σε τελικούς ελληνικού Πρωταθλήματος, ορίστηκε στο πρώτο ματς του Προμηθέα με τον ΠΑΟΚ, για τις θέσεις 3-4! Την Παρασκευή (1/6), το ίδιο "ρεπορτάζ" δίνει κατά... σύμπτωση και η ΕΟΚ! Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα, έχοντας κοινή επικοινωνιακή γραμμή σε όλα. Παναθηναϊκός και ΕΟΚ είναι πάντα "ένα". Άλλωστε, τα γραφεία τους χωρίζονται από μία πόρτα! Βέβαια, ούτε συζήτηση για τους άλλους τρεις "κομμένους".

Ο ορισμός της ΚΕΔ (είπαμε δεν είναι κλήρωση όταν συγκεκριμένοι διαιτητές μοιράζονται σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ) των γνωστών Πηλοΐδη και Παναγιώτου στον πρώτο φετινό τελικό στο ΟΑΚΑ (συν τον άπειρο από τέτοια ματς, Διαμαντή) και της τριάδας-"ταλιμπάν" στο ΣΕΦ για το break (Αναστόπουλος, Μάνος, Ανδρικόπουλος), προκαλεί για μία ακόμα φορά τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Εδώ δεν είναι ποδόσφαιρο και ο Βασιλειάδης δεν θα παρέμβει αποφασιστικά για να δώσει... λύσεις, για αυτό και το αίτημα των Πειραιωτών, για ξένους διαιτητές στους φετινούς τελικούς μπάσκετ, θα απορριφθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Όπως και να έχει, όμως, τα ψωμιά τους τελειώνουν.

ΥΓ: Για να μην μπερδεύονται ορισμένοι, οι Ολυμπιακοί δεν... αγαπήσαμε ξαφνικά τον Γκόντα και τον Φούφη. Αμφότεροι έχουν αδικήσει την ομάδα με τις προκλητικές διαιτητικές αποφάσεις τους σε ντέρμπι αιωνίων όλα αυτά τα χρόνια. Τουλάχιστον, την ύστατη ώρα, δείχνουν ότι διαθέτουν αυτοσεβασμό και την πυγμή να αντισταθούν στο "σύστημα" που τους... ανέβασε και τους... κατέβασε, όταν σταμάτησαν να εκτελούν τα "συμβόλαια νικών" και τα "συμβόλαια των Κυπέλλων και των Πρωταθλημάτων". Ο Γκόντας σταμάτησε να διαιτητεύει ντέρμπι επειδή του είχε ξεφύγει μία φάση σε ένα Κηφισιά-Ολυμπιακός (τον Δεκέμβριο του 2015), ενώ ο Φούφης έφτασε να σφυρίζει, στην τρέχουσα σεζόν, αγώνα Καστοριά-Δούκας!

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου