Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Μιλάμε για... ισονομία, όχι αστεία


Μία ακόμα απόφαση-τραγέλαφος στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά δεν ασχολείται ψυχή. Μία τυπική αναφορά στο γεγονός από όλα τα δήθεν αντικειμενικά σάιτ και τίποτα περισσότερο. Βλέπετε, δεν υπάρχει ο Ολυμπιακός στη μέση για να στηθεί πανηγύρι, μπας και πάρουν κάνα κλικ παραπάνω, στο πλαίσιο της αντί-Ολυμπιακής προπαγάνδας που κυριαρχεί στην πλειοψηφία του ελληνικού Τύπου. "Στο ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας" ήταν οι περισσότεροι σημερινοί τίτλοι των σάιτ μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Τίτλοι-τομοί στην αθλητική δημοσιογραφία είναι αυτοί... Χωρίς τρεις τελείες, χωρίς θαυμαστικά. Πολύ ξερά, ρε παιδάκι μου. Αν, βέβαια, ο τελικός ήταν Ολυμπιακός-Φάρος στο ΣΕΦ θα διαβάζαμε τίτλους με σκάνδαλα, παράγκες και κόκκινα συστήματα.

Η ΕΟΚ του Γιώργου Βασιλακόπουλου έκανε πάλι το θαύμα της και ξέκοψε τις λιγοστές ελπίδες του Φάρου Κερατσινίου για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, αποφασίζοντας τη διεξαγωγή του τελικού στο ΟΑΚΑ. Στην έδρα του Παναθηναϊκού, όπως είχε συμβεί το 2007 κόντρα στο Ρέθυμνο (ομάδα Α2 τότε) και το 2015 κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών. Αν μία ομάδα Α2 είχε 5% πιθανότητες σε ένα ουδέτερο γήπεδο, τώρα το ποσοστό της είναι στο 0,01%. Μιλάμε για... ισονομία, όχι αστεία.

Φανταστείτε, λοιπόν, στο ποδόσφαιρο να έφτανε ο Ολυμπιακός μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και αυτός ο αγώνας, που δίνει ένα τρόπαιο, να διεξαγόταν στην έδρα των ερυθρόλευκων (ανεξαρτήτως αντιπάλου). Θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν! Θα έγραφε "πύρινο" σχόλιο μέχρι και ο... αρθρογράφος Θύμιος από τα Γρεβενά.

Ο τελευταίος τελικός ανάμεσα στους δύο αιωνίους χρονολογείται το 2013. Οι κακές γλώσσες λένε πως από τότε άτυπη επιθυμία της ΕΟΚ είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να μην κοντράρονται στον τελικό ώστε να μη γίνονται επεισόδια. Τρομερή σκέψη για την καταπολέμηση της βίας στα ελληνικά γήπεδα. Τυχαία, λοιπόν, εδώ και μία τριετία δεν έχουμε αυτούς τους δύο συλλόγους στον τελικό της διοργάνωσης. Τη σεζόν 2013-2014 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά (σε μονό ματς, που αλλού, στο ΟΑΚΑ), τη σεζόν 2014-2015 στα προημιτελικά (στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ), ενώ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2015-2016) πάλι στα προημιτελικά στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ. Με τον Ολυμπιακό να έχει δύο-τρεις προπονήσεις μαζί ως σύνολο λόγω των έξι διεθνών που συμμετείχαν στο Ευρωμπάσκετ (και των συνολικά έξι καινούργιων προσώπων στην ομάδα) και τον Παναθηναϊκό να μπαίνει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, εκτελώντας 46 βολές (τις 16 εξ αυτών, φυσικά, ο Διαμαντίδης) σε κλειστό ματς 70 πόντων! Για την επόμενη σεζόν (2016-2017), λογικά, η... αδέκαστη ΕΟΚ θα "κληρώσει" τις δύο ομάδες στην πρώτη φάση της διοργάνωσης μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Μην του βάζουμε και ιδέες, γιατί όλα τα μπορεί ο "φάρος" του ελληνικού μπάσκετ.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου