Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Σκάσε, παίξε, και μετά πούλα φθηνό οπαδιλίκι...


Να υπάρχει πικρία σε έναν αθλητή από τη συνεργασία του με μία ομάδα, που δεν εξελίχθηκε όπως την περίμενε ο ίδιος, είναι απολύτως ανθρώπινο. Είναι δεδομένο πως ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος αισθάνεται απογοητευμένος με το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Όταν το καλοκαίρι του 2012 υπέγραφε πενταετές συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, εξαργυρώνοντας απλά μία καλή σεζόν με την Ξάνθη (την πρώτη του σε επαγγελματικό επίπεδο) με τη μεταγραφή του στην κορυφαία ομάδα της Ελλάδας, σίγουρα δεν πίστευε πως στις 6 Ιανουαρίου του 2016 θα υπέγραφε στον Παναθηναϊκό, όντας αγωνιστικά ανενεργός από τις 15 Μαΐου του 2015, όταν και είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα της Νιμ στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Ο Ολυμπιακός άφησε ελεύθερο τον Έλληνα εξτρέμ στις 30 Αυγούστου του 2015 ύστερα από τρία χρόνια. Με μόλις 19 συμμετοχές και 2 γκολ στην πρώτη του σεζόν (2012-2013) και διαδοχικούς δανεισμούς σε Άουγκσμπουργκ, Πλατανιά, Εργοτέλη και Νιμ.

Σαφώς και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του Βλαχοδήμου να συνεχίσει το ποδόσφαιρο όπου επιθυμεί. Άλλωστε, η καριέρα του βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία και από κάπου πρέπει να πιαστεί. Άλλο αυτό και άλλο να πουλά από την πρώτη στιγμή, πριν καν φορέσει τη φανέλα της νέας του ομάδας, φθηνό οπαδιλίκι στο νέο του εργοδότη και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. "Άλλο επίπεδο ο Παναθηναϊκός" είπε ο 25άχρονος ποδοσφαιριστής. Δεν πρέπει να το πιστεύει ούτε ο ίδιος. Στα αζήτητα βρισκόταν, ποδοσφαιρικά, ο Βλαχοδήμος. Πρώτα σκας, παίζεις, και μετά πουλάς φθηνό οπαδιλίκι, αγαπητέ Βλαχοδήμε. Για να δούμε αν θα έχει και συνέχεια το έργο: ό,τι αφήνει ο Ολυμπιακός επειδή πολύ απλά δεν κατάφερε να αντέξει το βάρος της ερυθρόλευκης και ριγωτής, να το αποκτά (στο τσάμπα) ο Παναθηναϊκός. Κανονικά με αυτήν τη δήλωση (και τη μεταγραφή κατ' επέκταση) πρέπει να αντιδράσουν οι ίδιοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, αλλά είναι δικό τους θέμα. Αν τους αρέσουν να μικραίνει ολοένα και περισσότερο η ομάδα τους, σε όλα, δεν μας πέφτει λόγος.

Το ίδιο απογοητευμένος από αυτήν τη συνεργασία έμεινε και ο Ολυμπιακός, που είδε μία επένδυσή του να μην αποφέρει καρπούς. Χαίρομαι, πάντως, γιατί όταν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ήταν στην ομάδα του Πειραιά, είχα κρατήσει κάτι περισσότερο από χαμηλούς τόνους και δεν είχα πέσει στην παγίδα του "Έλληνα Κριστιάνο Ρονάλντο". Ουδέποτε τον αποκάλεσα έτσι. Έχω εμπιστοσύνη μόνο σε αυτά που βλέπω και μαθαίνω. Για να καθιερωθείς στον Ολυμπιακό, δεν χρειάζεται να ξέρεις μόνο το τόπι. Πρέπει να έχεις την καρδιά και το τσαγανό για να ανταποκριθείς σε αυτήν την πρόκληση. Ένας από τους λόγους που είχε... φαγωθεί τον Ιανουάριο του 2013 ο αήττητος εντός συνόρων Λεονάρντο Ζαρντίμ, ήταν επειδή δεν έπαιρναν χρόνο συμμετοχής οι Βλαχοδήμος και Φετφατζίδης. Ο χρόνος ξέρουμε όλοι ποιον δικαίωσε. Ο πρώτος έκοψε το ποδόσφαιρο για έξι μήνες, ενώ ο δεύτερος πήγε στα 26 του στη Σαουδική Αραβία για τα πολύ καλά χρήματα, αφού είχε ένα πέρασμα δύο ετών από την Ιταλία, μένοντας στάσιμος.

Το θέμα, βέβαια, είναι τι έκανε και στην προκειμένη περίπτωση ο Βλαχοδήμος για να αλλάξει την κατάσταση. Με το που ο Μίτσελ αντικατέστησε τον Ζαρντίμ (με ενδιάμεσο για λίγο τον Νικοπολίδη), ο Ισπανός τεχνικός έδωσε πολλές ευκαιρίες στον Έλληνα μεσοεπιθετικό στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν. Επηρεασμένος (και πιεσμένος) από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να παίζουν περισσότερο τόσο ο Βλαχοδήμος όσο και ο Φετφατζίδης. Οι 14 από τις 19 συμμετοχές του Βλαχοδήμου έγιναν από τη στιγμή που έφυγε ο "κακός" Ζαρντίμ, ουδέποτε όμως ο παίκτης δικαιολόγησε τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του. Ο Πορτογάλος προπονητής, στη μοναδική μεγάλη συνέντευξη που είχε δώσει όσο ήταν στον Ολυμπιακό (και είχαν την τιμή να κάνω για το RedPlanet.gr), μού είχε ξεκαθαρίσει πως δεν είναι ακόμα έτοιμοι για το υψηλό επίπεδο. Ούτε ο Παναγιώτης, ούτε ο Γιάννης. Το καλοκαίρι του 2013, ο Μίτσελ κατέστησε σαφές πως δεν υπολογίζει τον Βλαχοδήμο, ο οποίος παραχωρήθηκε αρχικά δανεικός στην Άουγκσμπουργκ (πριν καν αρχίσει η καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού) και τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι. Εκείνο το καλοκαίρι, για παράδειγμα, ο Βλαχοδήμος προτίμησε να κάνει δύο μήνες διακοπές και να ανεβάζει φωτογραφίες στα social media από το Ντουμπάι (όπως αυτή που βλέπετε στο άρθρο, τον Ιούνιο του 2013). Αντί, στην ηλικία που είναι, να στρωθεί στη δουλειά και να βάλει τον κώλο του κάτω για να δουλέψει τις αδυναμίες του και να γίνει καλύτερος, είχε το μυαλό του στη μεγάλη ζωή. Τα επόμενα καλοκαίρια ακολούθησαν και άλλοι εξωτικοί προορισμοί όπως το Μπαλί της Ινδονησίας (και μία προετοιμασία με τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014, χωρίς να πείσει τον Μίτσελ, στην τελευταία ερυθρόλευκη ευκαιρία που του δόθηκε), αλλά, ποδοσφαιρικά, η τύχη του εξακολουθεί να αγνοείται. Με τέτοιο μυαλό και τέτοια νοοτροπία, δεν πας πουθενά.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου