Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί σε κάθε αγώνα να μην έχουμε και διαφορετικό προπονητή;


Διαβάζω πως η Μπάγερν Μονάχου κοιτάζει, ήδη, για τη διάδοχη κατάσταση στην τεχνική ηγεσία της μετά το 2019, όταν και εκπνέει η συνεργασία της με τον Κάρλο Αντσελότι, έχοντας ως μεγάλο στόχο τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ έως το 2022! Ο Αντσελότι διανύει μόλις τους πρώτους μήνες του στη Γερμανία, αλλά αισθάνεται την ασφάλεια πως θα εξαντλήσει το τριετές συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τους Βαυαρούς. Σε άλλα νέα, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα κάνει λόγο πως ο Πάουλο Μπέντο "παίζει το κεφάλι του" στους αγώνες με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ!

Ο Πορτογάλος συμμάζεψε τα... ασυμμάζευτα και έκανε ξανά ομάδα το συνονθύλευμα που αγωνίστηκε στα δύο παιχνίδια με τη Χάποελ Μπέερ Σεβά και τον πικρό αποκλεισμό από το Champions League. Προφανώς και σε 49 ημέρες (από τις 11 Αυγούστου που ανέλαβε επίσημα μέχρι και σήμερα), δεν μπορεί να τα κάνει όλα τέλεια. Για την οικονομία της συζήτησης, σίγουρα φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την πρώτη ήττα της σεζόν εντός συνόρων. Δεν διάβασε σωστά τον αγώνα, πήρε αποφάσεις με μεγάλο ρίσκο, και δεν δικαιώθηκε σε καμιά. Άλλο αυτό και άλλο κεφάλαιο η επιχείρηση "φαγώματος" του Μπέντο που έχει αρχίσει από το βράδυ της ήττας στη Λάρισα. Με αστεία επιχειρηματολογία και κακόβουλη κριτική, έχει βγει κιόλας άχρηστος!

Το μοναδικό που με έχει χαλάσει μέχρι στιγμής στον Πορτογάλο είναι η αντιμετώπισή του προς τον Κώστα Φορτούνη. Δεν αφήνεις στην τύχη τους έτσι απλά τα 21 γκολ και τις 16 ασίστ που προσέφερε την περυσινή σεζόν ο Έλληνας μεσοεπιθετικός. Και αν συνεχιστεί αυτή η τακτική, ενδέχεται να παίξει καθοριστικό ρόλο για να χάσει τη δουλειά του ο 47χρονος τεχνικός. Ο Φορτούνης είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Κώστας είναι παίκτης με εύθραυστη ψυχολογία. Είναι λιγομίλητος, ντροπαλός, και θέλει να αισθανθεί απόλυτη εμπιστοσύνη για να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό μέσα στο γήπεδο. Ο Σίλβα έδωσε αυτήν την ελευθερία πάνω στο χορτάρι στον "Φορτού" και είδαμε όλοι το εξαίρετο αποτέλεσμα. Οι Μίτσελ, Βίκτορ και Μπέντο, κινήθηκαν υπό διαφορετικό πρίσμα. Και ο τελευταίος καλείται άμεσα να αλλάξει πλεύση. Αν έχετε ρίξει μία ματιά στα σχόλια, στα μέσα των προπαγανδιστών, θα έχετε σίγουρα διαπιστώσει πως ο Φορτούνης πονάει πολύ τους οπαδούς και των τριών "εξυγιαντών". Να λοιδορείται με φθηνό τρόπο (για δήθεν βουτιές και άλλες χαριτωμενιές) ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής στη θέση του, πάει πολύ. Θα έβαζα ως δεύτερο ψεγάδι για τον Μπέντο και την περιθωριοποίηση του Δημήτρη Σιόβα, όταν το κέντρο της άμυνας πελαγοδρομεί στα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά δίνω ένα ελαφρυντικό στον προπονητή, καθώς ο ίδιος ο Ολυμπιακός ήθελε να "ξεφορτωθεί" τον Σιόβα στο τέλος Αυγούστου, με τον Έλληνα στόπερ να στυλώνει τα πόδια και να κάθεται πάνω στο συμβόλαιό του (αφού δεν τα βρήκε με την Μπέτις στο οικονομικό). Είναι, όμως, ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός που υπάρχει τώρα στο ρόστερ και είναι ποδοσφαιρικό παράδοξο να μην αξιοποιείται.

Είναι κωμικό να κρίνεται τόσο αυστηρά ένας προπονητής επειδή δοκίμασε σύστημα 4-4-2 για πρώτη φορά από την αρχή ενός αγώνα (αφήνοντας τη διάταξη 4-2-3-1), χωρίς έναν δημιουργικό μεσοεπιθετικό (άφησε και τους τέσσερις δημιουργικούς παίκτες στον πάγκο, σε μία όντως ρισκαδόρικη απόφαση), σε ένα ομολογουμένως δύσκολο παιχνίδι. Ή επειδή έκανε εκτεταμένο rotation σε δύο διαδοχικά παιχνίδια. Με τον Ηρακλή ήταν επιβεβλημένο λόγω Γιουνγκ Μπόις, αλλά κόντρα στη Λάρισα η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να το έχει αποφύγει. Ο Μπέντο είδε το έμψυχο δυναμικό να σχηματίζεται στις 31 Αυγούστου, με τέσσερις από τις επτά μεταγραφές επί των ημερών του να γίνονται την τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου! Του καταλογίζεται το γεγονός πως οι προπονήσεις δεν έχουν μεγάλη διάρκεια και ένταση, και ότι σπάνια γίνονται οικογενειακά διπλά, αλλά ορισμένοι ξεχνούν (ηθελημένα;) πως παρέλαβε καμένη γη από τον προκάτοχό του και είναι υποχρεωμένος να κάνει μία δεύτερη προετοιμασία για να σώσει ό,τι σώζεται και να μην... κάψει απόλυτα τους παίκτες ύστερα από μία βαριά και κακή προετοιμασία που προηγήθηκε. Δεν ξέρω ακόμα αν το λάθος της διοίκησης με τον Βίκτορ Σάντσεθ, θα το πληρώσει η ομάδα σε όλη τη φετινή σεζόν. Το τελικό ρόστερ σχηματίστηκε την τελευταία στιγμή και ο Μπέντο είναι υποχρεωμένος να κάνει δοκιμές και να αξιολογήσει το ρόστερ μέσα από τις προπονήσεις και τα επίσημα παιχνίδια. Στα δικά μου μάτια, είναι ένας κανονικός προπονητής και μεγάλος μάγκας, που ανέλαβε μία "καυτή πατάτα", με τον Ολυμπιακό να ψάχνεται αγωνιστικά και να προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του.

Θέλω να πιστεύω πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έγινε ξαφνικά "προπονητοφάγος", μέσα σε ένα καλοκαίρι. Θα είναι εκτός ποδοσφαιρικής λογικής να γίνει και τρίτη αλλαγή προπονητή μέσα σε τέσσερις μήνες. Δεν μας παίρνει για άλλη αλλαγή στην άκρη του πάγκου, σε μία σεζόν που ο πόλεμος εναντίον του Ολυμπιακού έχει κορυφωθεί και οι προπαγανδιστές προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να διχάσουν τον ερυθρόλευκο λαό. O σύλλογος έχει κάνει αλματώδη βήματα στην Ευρώπη, έχει καθιερωθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις... Είναι άδικο να αποκτήσει τη φήμη της ομάδας που αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Η άποψή μου είναι παγιωμένη εδώ και χρόνια: δεν υπάρχει ιδανικός προπονητής για τον Ολυμπιακό. Πάντα κάτι θα μας ξενίζει. Μία λύση είναι ο Κόπερφιλντ. Μία δεύτερη να προσληφθεί ο Γκουαρντιόλα για τις προπονήσεις, ο Μουρίνιο για την τακτική και την ψυχολογική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών, και ο Αντσελότι για το κοουτσάρισμα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Μία τρίτη λύση είναι να έχουμε διαφορετικό προπονητή σε κάθε αγώνα για να ικανοποιούνται οι ορέξεις ορισμένων.

ΥΓ: Γιατί άραγε ο Ουζουνίδης δεν συμφώνησε ούτε με Ατρόμητο ούτε με Αστέρα Τρίπολης; Μήπως περιμένει κάτι; Τροφή για σκέψη.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Στο μπάσκετ είναι όλα φυσιολογικά!


Πέρασε στα... ψιλά. Την Τετάρτη (21/9), σε μία παρωδία άνευ προηγουμένου για το άθλημα του μπάσκετ, η Δόξα Λευκάδας κατέβηκε με την εφηβική ομάδα για να μη μηδενιστεί (και τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το νέο Πρωτάθλημα), αφού ακόμα δεν έχει σχηματίσει ρόστερ για την Basket League, και γνώρισε την εντός έδρας ήττα με το απίστευτο 31-93 από το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Φανταστείτε τί θα γινόταν σε μία αντίστοιχη περίπτωση στο ποδόσφαιρο. Σε ένα υποθετικό σενάριο, τα Τρίκαλα ως η πρώτη επιλαχούσα ομάδα από το περυσινό Πρωτάθλημα της Football League κέρδιζαν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία στα χαρτιά από τη Βέροια (που αντιμετώπισε πρόβλημα με το πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα) και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έπρεπε να στήσουν ομάδα για τη Super League. Υπήρχε, όμως, ενδιάμεσα μία υποχρέωση για το Κύπελλο και έπρεπε να παίξουν με μία καλή ομάδα της πρώτης κατηγορίας, όπως είναι ο Πανιώνιος, παρατάσσοντας την ομάδα Νέων για να αποφύγουν τον μηδενισμό και την αφαίρεση βαθμών. Ήττα με τελικό σκορ 8 ή 9-0 και πανηγυράκι από τα συστημικά μέσα της προπαγάνδας για την "κόκκινη ΕΠΟ" και τον κακό Γκιρτζίκη (ο οποίος φταίει για όλα), που κατάντησαν έτσι το ποδόσφαιρο, αλλά και την απαξιωμένη Super League για το απαξιωμένο προϊόν της.

Διαβάσατε, μήπως, πουθενά μετά τη δυσφήμηση του αθλήματος στη Λευκάδα για την "πράσινη ΕΟΚ" του Βασιλακόπουλου και το πώς έχει καταντήσει έτσι το μπάσκετ; Διαβάσατε, μήπως, πουθενά γιατί έπρεπε να φτάσουμε στις 13 Σεπτεμβρίου για να μάθουμε τη 14η ομάδα της Α1; Κάποτε, έκαναν πλάκα στην κλήρωση του ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος για τις ομάδες Α και Β, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις αδειοδοτήσεις. Για το γεγονός πως το Πρωτάθλημα μπάσκετ αρχίζει στις 8 Οκτωβρίου και λιγότερο από ένα μήνα πριν από την έναρξη ανακοινώθηκε ποια ομάδα θα πάρει τη θέση της Κηφισιάς, δεν βλέπουμε αναλυτική ενημέρωση για το πώς έφτασε η κατάσταση μέχρι εκεί. Γιατί στο μπάσκετ και το... φάρο είναι όλα φυσιολογικά και τίποτα δεν προξενεί εντύπωση! Δεν υπάρχουν κακώς κείμενα, ρε παιδάκι μου.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού


Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ξανά στο σωστό μονοπάτι. Αν ο σκληρός αποκλεισμός από τη Χάποελ Μπέερ Σεβά στα προκριματικά του Champions League ήταν γραφτός για να γίνει ξανά η ομάδα όπως πρέπει και τη θέλει ο μοναδικός λαός της, ας είναι... Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν μία άκρως επαγγελματική νίκη στη Βέρνη, αρχίζοντας ιδανικά τον όμιλο του Europa League. Μία ιστορική επικράτηση, καθώς ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που φτάνει τις 100 νίκες στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ευρωπαϊκές ομάδες αυτής της δυναμικής, ο Πρωταθλητής Ελλάδας είναι υποχρεωμένος να τις κερδίζει είτε παίζει καλά είτε όχι. Η Γιουνγκ Μπόις μπορεί να μην είναι κάποιο φόβητρο, αλλά στην Ευρώπη δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος, ενώ είχε το πλεονέκτημα του συνθετικού χλοοτάπητα. Η δευτεραθλήτρια Ελβετίας απείλησε ουσιαστικά τρεις φορές σε όλο το ματς και βρήκε απέναντί της έναν πανέτοιμο Νίκολα Λεάλι, ο οποίος περίμενε την ευκαιρία του και δικαίωσε τον Πάουλο Μπέντο για την επιλογή του. Ο Ιταλός βάζει δύσκολα στον Στέφανο Καπίνο, που επίσης έχει ξεκινήσει ιδανικά την καριέρα του ως πρώτος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Ο Καμπιάσο, που δεν ήθελε ο Μάρκο Σίλβα, έκανε τη διαφορά για ακόμα μία φορά σε σημαντικό ματς, πετυχαίνοντας ένα γκολ έπειτα από μία εκπληκτική συνεργασία, στην οποία ενεπλάκησαν τρεις παίκτες (Ιντέγε, Καμπιάσο, Μάριν). Στη Βέρνη, είδαμε και την άλλη όψη της στατιστικής, που δεν λέει πάντα την αλήθεια. Οι Ελβετοί είχαν την κατοχή με το μέρος τους, 57%-43%, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήγε το ματς εκεί που ήθελε και το ήλεγχε απόλυτα! Κάτω από ειδικές συνθήκες λόγω του πλαστικού χορταριού, η Γιουνγκ Μπόις δεν έδειξε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να έχει το πάνω χέρι και να κάνει το παιχνίδι της.

Η ομάδα του Ολυμπιακού δεν βρίσκεται ακόμα ούτε στο 60% των όσων μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο. Οι επτά από τις δέκα μεταγραφές της θερινής περιόδου έγιναν μέσα στον Αύγουστο. Η μεγαλύτερη, όμως, μεταγραφή από όλες τις υπόλοιπες έγινε στην άκρη του πάγκου. Ο Πάουλο Μπέντο έχει έρθει για να μείνει και να στεριώσει στο Λιμάνι. Δύσκολα σχηματίζεται το χαμόγελο στο πρόσωπό του, αλλά ο άνθρωπος είναι κανονικός προπονητής και μεγάλος δουλευταράς. Το απόλυτο των τεσσάρων νικών σε ισάριθμα παιχνίδια μπορεί να μη λέει και πολλά, αλλά ο Πορτογάλος δείχνει από νωρίς να βάζει τη σφραγίδα του με τη σοβαρότητα και τη μεθοδικότητά του. Γνωρίζει και ο ίδιος πως δεν είναι δυνατόν από τη μία στιγμή στην άλλη να ενσωματωθούν όλα τα καινούργια αποκτήματα. Για αυτό ο νούμερο ένα στόχος του ήταν να αλλάξει την ψυχολογία του έμψυχου δυναμικού που βρήκε στην ομάδα και να νιώσουν ξανά όλοι οι παίκτες σημαντικοί. Κόντρα σε Βέροια και Γιουνγκ Μπόις, μόνο οι Μάριν και Ελιουνούσι βρήκαν θέση στην εντεκάδα από τις καλοκαιρινές μεταγραφές, ενώ η μοναδική αλλαγή στο αρχικό σχήμα των δύο αγώνων ήταν στη θέση του τερματοφύλακα. Οι Μάριν και Ελιουνούσι είναι δύο παίκτες με ξεχωριστή ποιότητα, αλλά έρχονται και οι άλλοι νεοφερμένοι σιγά-σιγά. Ο Γερμανός είναι παικταράς ολκής και μεγάλος μπαλαδόρος. Δεν περιμέναμε την εκπληκτική παρουσία του στο εμφατικό 6-1 επί της Βέροιας, ή την επίσης καλή του εμφάνιση κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις για να το διαπιστώσουμε. Η οξυδέρκειά του στην κεφαλιά-πάσα προς τον Ιντέγε στη φάση του γκολ, είναι ενδεικτική της αξίας του. Όσο για τον Νορβηγό, εκτός από την ταχύτητα σπρίντερ που διαθέτει και την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση, είναι παίκτης του προπονητή. Δεν κοιτάει μόνο την πάρτη του, αλλά βοηθάει και τη συνολική λειτουργία της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Δεν θα αφήσει τον μπακ μόνο του με δύο αντιπάλους, αλλά θα τρέξει και θα ματώσει για να του κάνει την "αμυντική ζωή" πιο εύκολη.

Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έβγαλε τον πρώτο λαχνό του λαχείου με την επιλογή του Μπέντο. Σε ένα παλαβό καλοκαίρι, αλλά αυστηρά για Ολυμπιακούς. Κάθε προπονητής, ιδιαίτερα σε αυτήν την ομάδα, κρίνεται από τα αποτελέσματα και το θέαμα. Στα δικά μου μάτια, ο Πορτογάλος δίνει όραμα και βγάζει μία σιγουριά για τη δουλειά που κάνει μαζί με το εξειδικευμένο επιτελείο του. Τόσο στην προετοιμασία των αγώνων (αγωνιστική και ψυχολογική) όσο και στο κοουτσάρισμα κατά τη διάρκειά τους. Έχει δώσει την έμπνευση που έλειπε στους ποδοσφαιριστές και έχει επαναφέρει το μαχητικό πνεύμα σε όλους. Είναι μεγάλη υπόθεση για ένα σύνολο οποιουδήποτε ομαδικού αθλήματος, οι παίκτες να παίζουν και για τον προπονητή. Και είμαι σίγουρος πως αυτό συμβαίνει στους ερυθρόλευκους, μετά την αρνητική παρένθεση με τον Βίκτορ Σάντσεθ. Σίγουρα, δεν έλειψαν τα ατομικά λάθη, όπως αυτό του βελτιωμένου Φιγκέιρας κοντά στο κόρνερ (όταν έχασε την μπάλα από τον Σουλεϊμανί), αλλά η ομάδα έχει συνοχή και παλεύει ξανά όλη μαζί. Κρατάμε αυτό και συνεχίζουμε. Όσο για αυτούς που τους... χάλασε το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν είχε για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, έστω έναν Έλληνα παίκτη στην εντεκάδα, προσωπικά δεν με ενόχλησε. Το θέμα είναι να υπάρχουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Ο Μπέντο είναι αυτός που έδωσε την ευκαιρία στους 19χρονους Ανδρούτσο και Μανθάτη να παίξουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη ως αλλαγή, πριν καν ο πρώτος αγωνιστεί σε αγώνα εντός συνόρων. Ο Μπέντο είναι αυτός που έδωσε την ευκαιρία στον 18χρονο Ρέτσο να παίξει βασικός στην Ευρώπη, πριν καν αγωνιστεί σε εγχώριο ματς. Οι καλύτεροι, ή μάλλον αυτοί που "κουμπώνουν" καλύτερα σε κάθε αναμέτρηση, αυτοί είναι που θα παίζουν. Ο 47χρονος κόουτς έχει "αγοράσει" χρόνο με τη δουλειά και την αφοσίωσή του, και από εδώ και πέρα μόνο βελτιωμένη μπορεί να είναι η εικόνα της ομάδας αγώνα με τον αγώνα.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Έμπλεξαν με τον λάθος σύλλογο και το λάθος πρόσωπο...


Καλώς εχόντων των πραγμάτων, αυτές τις ημέρες θα συζητούσαμε και θα αναλύαμε το... παλαβό καλοκαίρι που ζήσαμε. Τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό που δεν αποκτήθηκε, το "διαμάντι" που έχει στις τάξεις του ο σύλλογος και ακούει στο όνομα Παναγιώτης Ρέτσος, την εκπληκτική μεταγραφική αντεπίθεση της ομάδας στο τέλος Αυγούστου και το ποιοτικότερο ρόστερ που σχηματίστηκε σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Κάνουμε στην άκρη όλα αυτά και βάζουμε πλάτη για τον Ολυμπιακό. Έχουμε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, την καλύτερη ομάδα στον πλανήτη, τον καλύτερο προπονητή, τους καλύτερους φιλάθλους, την καλύτερη διοίκηση, τον καλύτερο πρόεδρο...

Αυτές τις ημέρες ζούμε το απόλυτο ξεβράκωμα των δήθεν αντικειμενικών και το πανηγύρι που έχουν στήσει, βγάζοντας από μέσα τους τον πόνο ετών. Που όχι μόνο έχουν δικάσει τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά έχουν καταδικάσει κιόλας τον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό της χώρας και τον διοικητικό ηγέτη της ποδοσφαιρικής ομάδας. Χωρίς καν να έχει παραπεμφθεί σε Δίκη ο Μαρινάκης, δίχως καν ξεκάθαρες αποδείξεις παρά μόνο με εικασίες και ένα ανύπαρκτο κατηγορητήριο, έχουν υποβιβάσει τον Ολυμπιακό, έχουν αφαιρέσει τίτλους από τους ερυθρόλευκους και έχουν αποκλείσει την ομάδα από την Ευρώπη. Απλά, από ένα εισαγγελικό πόρισμα. Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια. Είκοσι χρόνια στη φάπα είναι αυτά... Πώς να μην ξεσαλώσουν... Επί εποχής Μαρινάκη, τα έξι συνεχόμενα Πρωταθλήματα έχουν κατακτηθεί το λιγότερο με 7 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο της βαθμολογίας (+13, +7, +15, +17, +12, +28). Από αυτήν την ιστορία, ίσως βγει και κάτι καλό... Οι μάσκες πέφτουν. Δημοσιογράφοι του συστήματος και της κατευθυνόμενης προπαγάνδας εις βάρος του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν μετατραπεί σε δικηγόρους, εισαγγελείς, εφέτες, ενόρκους, δικαστές, κριτές των πάντων...

Προσωπικά, θα ασχοληθώ με "την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο" μέχρι να ξεσκεπαστεί η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση και παράγκα όλων των εποχών, σε όλα τα ομαδικά σπορ. Αυτή του μπάσκετ. Είδατε να "ανοίγει μύτη" για την επανεκλογή, χωρίς αντίπαλο, του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην προεδρία της ΕΟΚ; Αυτοί που θέλουν πίσω τις Κυριακές τους στο ποδόσφαιρο, έκαναν απλή καταγραφή του γεγονότος και πανηγύριζαν για το 90% που συγκέντρωσε ο συγκεκριμένος παράγοντας, την ώρα που ξεφτιλίζουν δίχως ίχνος τσίπας και ντροπής τον εκάστοτε πρόεδρο της ΕΠΟ, ο οποίος αλλάζει πολύ συχνότερα. Είδατε να "ανοίγει μύτη" με την αλλαγή προέδρου στον ΕΣΑΚΕ; Δύο συνεχόμενα κρυστάλλινα Πρωταθλήματα μετράει ο Ολυμπιακός και άλλαξε ο πρόεδρος στον ΕΣΑΚΕ. Έφυγε ο Χαλβατζάκης και ήρθε ο Μελλής, ο κουμπάρος του Αλβέρτη. Και εμείς, ρε, θέλουμε πίσω όλες τις ημέρες που είδαμε να μας κλέβουν με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο και να μας στερούν ό,τι αξίζαμε στα παρκέ. Καριέρες παικτών και προπονητών που πέρασαν από το Λιμάνι καταστράφηκαν μέσα σε μία νύχτα, γιατί έπρεπε να κερδίζει με κάθε τρόπο και κόστος μόνο μία ομάδα, άσχετα αν ήταν καλύτερη ή χειρότερη. Και εμείς θέλουμε πίσω τις Δευτέρες, τις Τρίτες, τις Τετάρτες, τις Πέμπτες, τις Παρασκευές, τα Σάββατα, τις Κυριακές μας... Γιατί μας έχουν κάνει να σιχαθούμε το μπάσκετ και τις επτά ημέρες της εβδομάδας.

Όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα ΟΛΩΝ, τότε ίσως και να ασχοληθώ με "την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο" που επικαλούνται οι συστημικοί και οι προπαγανδιστές. Όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα των Αλαφούζου, Μελισσανίδη, Σαββίδη, Πατέρα, Σαμαρά, Ντογιάκου, Δασκαλόπουλου, Κοντονή, Γιαννακόπουλων (Παύλου, Θανάση, Δημήτρη), Μ. Παπαδόπουλου, Μπαλτάκου, Συμεωνίδη, Κορομηλά, Τανατζή, Σχινά, Χριστοδούλου, Αναστόπουλου, Πηλοΐδη, Ψαριανού, Γκόντα και άλλων πολλών (Δ.Σ. ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ κτλ)... Εκεί, όμως, όλοι "μούγκα". Δεν γίνεται ο κοριός της ΕΥΠ να ασχολείται όλα αυτά τα χρόνια μόνο με τον Ολυμπιακό και τους ανθρώπους που βρίσκονται στη διοίκησή του. Δεν είμαστε μαλάκες.

"Η εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο" είναι αυτή που θέλει να πάρει υπό τον έλεγχό της την ΕΠΟ και διενεργεί εκλογές για να τα καταφέρει. Είναι αυτή που σπέρνει τον τρόμο μπροστά σε παιδάκια, στην κλήρωση του Πρωταθλήματος της Football League, στέλνοντας στο νοσοκομείο έναν φωτορεπόρτερ, ο οποίος είχε πάει να κάνει τη δουλειά του και λίγο έλειψε να χάσει το μάτι του. "Η εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο" είναι αυτή που διαλέγει διαιτητές για τις πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος της Super League, χωρίζοντάς τους σε κατηγορίες: σε αυτούς που δεν θέλουν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να διαιτητεύσουν τους αγώνες και στους αρεστούς των τριών αυτών ομάδων. Έκαναν τους ορισμούς που ήθελαν για την 3η αγωνιστική (λόγω Κοντονή το Πρωτάθλημα αρχίζει με καθυστέρηση είκοσι ημερών από την 3η αγωνιστική), βάζοντας στο "ψυγείο" όλους τους "κακούς" διαιτητές. Σε λίγο θα μας αναγκάσουν να υψώσουμε ασπίδα προστασίας στον Γκιρτζίκη, ο οποίος είναι παντελώς αδιάφορος στα εκατομμύρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Σίγουρα, έχετε δει άρθρα του τύπου "... αυτός είναι ο εκλεκτός πρόεδρος του συστήματος για την ΕΠΟ", "Ελευθεριάδης, η πρόταση του συστήματος" και άλλα παρόμοια, ενώ η παράταξη Γραμμένου είναι διάφανη και αμόλυντη! Η πραγματική "εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο" είναι αυτή που προπαγανδίζει αισχρά μέσω των ΜΜΕ που έχει στην κατοχή της και με άρθρα-copy paste, από φόρουμ, του 20ευρου.

Παραθέτω ένα κομμάτι από την εφημερίδα Kontra News για το πώς στήθηκε η σκευωρία σε βάρος του Μαρινάκη. Για να διαπιστώσετε τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Αναλυτικά:

"Για τέσσερα ολόκληρα χρόνια οι σκοτεινοί μηχανισμοί της ΕΥΠ που συνδέονταν με τα υπόγεια του Μαξίμου και το παρακρατικό σύστημα Σαμαρά στη Δικαιοσύνη, μαζί με το γνωστό κανάλι της διαπλοκής, μεθόδευαν τη σκευωρία σε βάρος του Προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η απόφαση του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου, είχε στην ουσία προαναγγελθεί από όλους αυτούς που επιδίωξαν και τελικά το κατάφεραν να θέσουν σε κατάσταση ομηρίας τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Λίγες μόνο μέρες μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και την προσφορά μαμούθ των 75 εκατομμυρίων ευρώ, που έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, το σκοτεινό σύστημα της χρεοκοπημένης διαπλοκής άρχισε να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση, με στόχο να ακυρώσει τα σχέδια του Προέδρου του Ολυμπιακού για τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού, που θα στοχεύει στην πρώτη θέση της τηλεθέασης.

Τα συμφέροντα που επιδιώκουν να φρενάρουν την επιθετική πολιτική του Βαγγέλη Μαρινάκη και να τον εγκλωβίσουν σε δικαστικές περιπέτειες, με στόχο να τον οδηγήσουν στη φυλακή, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζουν συμπτώματα κατάρρευσης εξακολουθούν να ελέγχουν νευραλγικούς τομείς του κρατικού μηχανισμού και της Δικαιοσύνης!

Άλλωστε επιδίωξή τους είναι, χτυπώντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αποδομήσουν τον Νίκο Παππά και τον Αλέξη Τσίπρα, που τόλμησαν να προχωρήσουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλάζοντας ριζικά το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα.

Το χτύπημα σε βάρος του Προέδρου του Ολυμπιακού έρχεται την ώρα που ολοκληρώνεται η διαδικασία ελέγχου του πόθεν έσχες και ακολουθεί η καταβολή του 30% του τιμήματος για τις άδειες.

Προηγήθηκε μάλιστα καταιγιστική εκστρατεία εκβιαστικών δημοσιευμάτων και εκπομπών προκειμένου να διαμορφωθεί το επικοινωνιακό πεδίο για να προχωρήσει η άσκηση δίωξης την οποία είχαν προαναγγείλει δύο συγκεκριμένα κανάλια τα οποία έχουν ανοιχτούς διαύλους με διάφορα παραδικαστικά κυκλώματα και για χρόνια πουλάνε προστασία σε επιχειρηματίες και κατασκευάζουν υποθέσεις, χρησιμοποιώντας αποσπασματικές συνομιλίες από υλικό υποκλοπών και άλλες σκοτεινές μεθόδους, που παραπέμπουν σε οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες.

Οι χρεοκοπημένοι καναλάρχες δεν αντέχουν με τίποτα τον ανταγωνισμό στην τηλεόραση από έναν εφοπλιστή του μεγέθους του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η οικονομική επιφάνεια που διαθέτει, αποτελεί κίνδυνο για πολλά συμφέροντα.

Άλλωστε οι άνθρωποι της διαπλοκής, που έστησαν τη σκευωρία, για χρόνια τώρα επιδιώκουν να τον θέσουν και εκτός ποδοσφαίρου γιατί ούτε εκεί αντέχουν τον ανταγωνισμό, γιατί έχουν μάθει να μη βάζουν δεκάρα τσακιστή για επενδύσεις και να επιβιώνουν με τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών και τις σχέσεις τους με τον κρατικό κορβανά.

Κάποιοι μάλιστα από τους καναλάρχες μαζί με το χτύπημα σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη προαναγγέλλουν και αντάρτικο σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα!

Προφανώς έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις τους ή έχουν αποφασίσει να πέσουν ηρωικά στον… Κορυδαλλό!

Σε κάθε περίπτωση η σύγκρουση με τους χρεοκοπημένους καναλάρχες αναμένεται ότι θα είναι μετωπική και σε όλα τα επίπεδα.

Η εποχή που εκβίαζαν το πολιτικό σύστημα, χειραγωγούσαν τις πολιτικές εξελίξεις, έδιναν εντολές στη Δικαιοσύνη και μονοπωλούσαν τα δημόσια έργα, τις προμήθειες και τα εξοπλιστικά έχει παρέλθει οριστικά και αμετάκλητα.

Εντύπωση προκαλεί η πρόταση του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου για προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ένας από τους πλέον πετυχημένους εφοπλιστές με τεράστια οικονομική επιφάνεια και ιδιοκτήτης δύο ναυτιλιακών εταιρειών, που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως ύποπτος φυγής.

Όταν μάλιστα επενδύει 75 εκατομμύρια για τηλεοπτικό κανάλι και άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ για υποδομές, είναι δυνατόν να αποφύγει μια δίκη την οποία είναι δεδομένο ότι θα κερδίσει, αφού τα στοιχεία είναι διάτρητα και δεν αντέχουν ούτε σε δικαστήριο του… Ερντογάν;".

Ειλικρινά, ξέρω πόσο δύσκολη είναι η εποχή που ζούμε. Και δεν μπορώ να επιβάλλω σε κανέναν τι θα κάνει... Δεν κάνω υπόδειξη σε κανέναν... Πλέον, πηγαίνω στο γήπεδο χωρίς να πληρώνω εισιτήριο, αλλά να είστε σίγουροι πως αν δεν ασκούσα αυτό το επάγγελμα, θα έκανα τα πάντα για να είμαι κάθε Κυριακή στην πρώτη γραμμή. Όπως πριν γίνω δημοσιογράφος. Την προσεχή Κυριακή (11/9, 20:30), όμως, το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" πρέπει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο γίνεται. Στον αγώνα με τη Βέροια, πρέπει να δείξουμε όλοι ότι είμαστε δίπλα στον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του. Να καταστήσουμε σαφές στους πονεμένους πως έκαναν το λάθος να μπλέξουν με τον λάθος σύλλογο και το λάθος πρόσωπο. Ο Μαρινάκης έχει αποδείξει την αγάπη και την αφοσίωσή του στον σύλλογο, για αυτό και είμαστε δίπλα του. Στόχος τους είναι ο Ολυμπιακός και μετά ο Μαρινάκης. Θέλουν τον Ολυμπιακό όπως ήταν πριν από την εποχή Κόκκαλη. Και με τον Σωκράτη, τα ίδια έκαναν. Και τότε, ήμασταν δίπλα του, γιατί είχε αποδείξει σε όλους τους Ολυμπιακούς ότι ήταν ένας απλός στρατιώτης του συλλόγου. Τον Ολυμπιακό μου, τον Ολυμπιακό σου, τον Ολυμπιακό του. Τον Ολυμπιακό μας, δεν θα τον πειράζει κανένας. Ο σύλλογος και ο διοικητικός ηγέτης του δέχονται έναν λυσσαλέο πόλεμο, με λασπολογίες, μεθοδεύσεις, σκευωρίες, συκοφαντίες, κατασκευασμένες κατηγορίες... Χαίρομαι, γιατί βλέπω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, πιο συσπειρωμένους από ποτέ. Όποιος τα έβαλε με τον λαό του Ολυμπιακού, μόνο κερδισμένος δεν βγήκε. Αυτή η ιστορία θα μας βγάλει πιο δυνατούς και ενωμένους. Το 44ο κρυστάλλινο Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο θα είναι το πιο γλυκό από όλα. Ζήτω ο Ολυμπιακός.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Γκαραγκάνης