Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Στο μπάσκετ είναι όλα φυσιολογικά!


Πέρασε στα... ψιλά. Την Τετάρτη (21/9), σε μία παρωδία άνευ προηγουμένου για το άθλημα του μπάσκετ, η Δόξα Λευκάδας κατέβηκε με την εφηβική ομάδα για να μη μηδενιστεί (και τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το νέο Πρωτάθλημα), αφού ακόμα δεν έχει σχηματίσει ρόστερ για την Basket League, και γνώρισε την εντός έδρας ήττα με το απίστευτο 31-93 από το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Φανταστείτε τί θα γινόταν σε μία αντίστοιχη περίπτωση στο ποδόσφαιρο. Σε ένα υποθετικό σενάριο, τα Τρίκαλα ως η πρώτη επιλαχούσα ομάδα από το περυσινό Πρωτάθλημα της Football League κέρδιζαν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία στα χαρτιά από τη Βέροια (που αντιμετώπισε πρόβλημα με το πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα) και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έπρεπε να στήσουν ομάδα για τη Super League. Υπήρχε, όμως, ενδιάμεσα μία υποχρέωση για το Κύπελλο και έπρεπε να παίξουν με μία καλή ομάδα της πρώτης κατηγορίας, όπως είναι ο Πανιώνιος, παρατάσσοντας την ομάδα Νέων για να αποφύγουν τον μηδενισμό και την αφαίρεση βαθμών. Ήττα με τελικό σκορ 8 ή 9-0 και πανηγυράκι από τα συστημικά μέσα της προπαγάνδας για την "κόκκινη ΕΠΟ" και τον κακό Γκιρτζίκη (ο οποίος φταίει για όλα), που κατάντησαν έτσι το ποδόσφαιρο, αλλά και την απαξιωμένη Super League για το απαξιωμένο προϊόν της.

Διαβάσατε, μήπως, πουθενά μετά τη δυσφήμηση του αθλήματος στη Λευκάδα για την "πράσινη ΕΟΚ" του Βασιλακόπουλου και το πώς έχει καταντήσει έτσι το μπάσκετ; Διαβάσατε, μήπως, πουθενά γιατί έπρεπε να φτάσουμε στις 13 Σεπτεμβρίου για να μάθουμε τη 14η ομάδα της Α1; Κάποτε, έκαναν πλάκα στην κλήρωση του ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος για τις ομάδες Α και Β, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις αδειοδοτήσεις. Για το γεγονός πως το Πρωτάθλημα μπάσκετ αρχίζει στις 8 Οκτωβρίου και λιγότερο από ένα μήνα πριν από την έναρξη ανακοινώθηκε ποια ομάδα θα πάρει τη θέση της Κηφισιάς, δεν βλέπουμε αναλυτική ενημέρωση για το πώς έφτασε η κατάσταση μέχρι εκεί. Γιατί στο μπάσκετ και το... φάρο είναι όλα φυσιολογικά και τίποτα δεν προξενεί εντύπωση! Δεν υπάρχουν κακώς κείμενα, ρε παιδάκι μου.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου