Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Πρωτάθλημα με Λεμονή, το καλοκαίρι μία νέα αρχή...


Τα πράγματα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα στο δικό μου το μυαλό, μετά τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Σε μία σεζόν με τόσες αλλαγές σε τεχνική ηγεσία και ρόστερ, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο στη φάση των ομίλων του Champions League. Εφόσον ο πρώτος στόχος της σεζόν επιτεύχθηκε με την επιστροφή στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και την είσοδο στα "χρυσοφόρα" γκρουπ, κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας η κατάσταση ήταν εκ προοιμίου εξαιρετικά δύσκολη.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού καλείται να δώσει ξανά όραμα στους οπαδούς της ομάδας. Δεν γίνεται να αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα (να έχει άλλον στην προετοιμασία, άλλον στα προκριματικά, άλλον στην πρώτη "στραβή", άλλον όταν το πράγμα ξεφύγει, άλλον όταν ακόμα προπορεύεται και με διαφορά στη βαθμολογία), δεν γίνεται ο Πρωταθλητής Ελλάδας να μην έχει έναν "Μήτρογλου" στην κορυφή της επίθεσης. Με... Βέλλιους, που ακούγονται για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, δουλειά δεν γίνεται και τον Ιανουάριο πρέπει να αποκτηθεί ένας γκολτζής σέντερ φορ, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν και οι εντός συνόρων στόχοι.

Όσοι με διαβάζετε όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζετε την άποψή μου για τον Τάκη Λεμονή. Είναι το νούμερο ένα, για μένα, σε αφοσίωση, δέσιμο, προσφορά. Αν καταφέρει να βγάλει όλη τη σεζόν, βέβαια, θα είναι έκπληξη, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια ο άνθρωπος στον πάγκο του Ολυμπιακού κρίνεται αγώνα με τον αγώνα. Απίθανα πράγματα. Εκτιμώ, όμως, πως ο κύκλος του Έλληνα προπονητή στον Ολυμπιακό (σε αυτήν τη θέση) ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Και πρέπει να κλείσει αυτό το σπουδαίο κεφάλαιο με την κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου Πρωταθλήματος. Το όνομα του Τάκη Λεμονή πρέπει να γραφτεί δίπλα σε αυτό το ιστορικό ρεκόρ του συλλόγου. Του το χρωστάει η ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης οφείλει το καλοκαίρι (τότε χτίζονται οι ομάδες) του 2018 να δώσει τα "κλειδιά" του Ολυμπιακού σε έναν άφθαρτο ξένο προπονητή για να φτιάξει την ομάδα των επόμενων ετών. Να τον στηρίξει με πράξεις και να τον περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη σε όσες κακοτοπιές και αν προκύψουν στην πορεία. Με κλειστό συμβόλαιο για δύο ή τρία χρόνια, χωρίς την άμεση εξάρτηση των αποτελεσμάτων. Προφανώς και σε αυτό το επίπεδο τα αποτελέσματα παίζουν τον πιο καθοριστικό ρόλο και βάσει αυτών λαμβάνονται οι αποφάσεις. Ωστόσο, δεν πάει άλλο. Δεν αρμόζει στον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο να αλλάζει δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε προπονητές σε μία σεζόν. Στο τέλος, θα φοβάται ένας ξένος προπονητής υψηλού επιπέδου να έρθει και να δουλέψει στην ομάδα. Ζητείται ξεκάθαρο πλάνο. Χρειάζονται "γενναίες" αποφάσεις. Για τον Ολυμπιακό, μιλάμε.

*Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου