Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Πίσω το «τρίποντο» και τα λέμε...


Πώς τα φέρνει η ζωή... Ο Ολυμπιακός έβαλε την υπογραφή του στον υποβιβασμό του Πλατανιά στη δεύτερη κατηγορία. Της ομάδας-υποχείριο της «εξυγίανσης» κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας είχε... ξεχάσει να παίζει στρωτά και με τη μία, κάτι που έκανε στα Χανιά, ιδιαίτερα στο καλό του πρώτο ημίχρονο. Εντάξει, ο αντίπαλος ήταν αδύναμος, αλλά δεν παύει αυτός ο Ολυμπιακός να έχει ποιότητα, που δεν την έχει παρουσιάσει σε διάρκεια μέσα στην τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά.

Ο Γκαρθία «έσπασε» δίχως λόγο την τριπλέτα Μάριν-Φορτούνη-Ανσαριφάρντ, που είχε κάνει τη διαφορά για τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο μισό της σεζόν. Στα Περιβόλια, αποδείχθηκε ξανά πως αυτοί οι τρεις παίκτες πρέπει να αγωνίζονται μαζί γιατί συνεργάζονται άψογα (είναι ενδεικτική η φάση του δεύτερου γκολ από την αρχή μέχρι το τέλος της) και η δουλειά της νέας τεχνικής ηγεσίας έπρεπε να είναι η ενσωμάτωση του ποιοτικού Μιραλάς στο υπόλοιπο σύνολο, που είχε βρει τον αγωνιστικό δρόμο του. Οχι η διάσπαση του βασικού κορμού, που είχε φέρει την ομάδα από το -5 στο +1 με το τέλος του πρώτου γύρου.

Ακόμα και σε μία αγωνιστική περίοδο με διαδοχικά λάθη του «ερυθρόλευκου» οργανισμού, έχουν γίνει τα... απίθανα για να «εκθρονίσουν» τον αυτοκράτορα. Αν έχουν τα κότσια η «εξυγίανση», μαζί με την καλή της «φίλη», την κυβέρνηση, ας επιστρέψουν τους τρεις βαθμούς, που πραξικοπηματικά αφαίρεσαν από τον Ολυμπιακό. Αλλωστε, το παιχνίδι με την ΑΕΚ «χάθηκε», όπως χάθηκε τέλος πάντων. Φέρτε πίσω τους τρεις βαθμούς που κατακτήθηκαν με κόπο μέσα στο γήπεδο και θα δούμε στο τέλος ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα...

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Sportime, τη Δευτέρα 12/3/2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου