Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Γιώτου, γιώτου, γιώτου, πού είναι ο Παναγιώτου;


*Στην Ευρώπη, τα γνωστά: 9-4 οι νίκες του Θρύλου και η καταμέτρηση συνεχίζεται.

*Τρικούβερτο γλέντι στο ΟΑΚΑ και η ομάδα βρίσκεται εκεί που πρέπει.

*Όταν διαιτητεύουν τα ματς των αιωνίων ΞΕΝΟΙ διαιτητές, τα κριτήρια είναι πάντα ίδια. Παρά τα λάθη που γίνονται και τα οποία είναι ανθρώπινα. Δεν υπάρχει δόλος.

*Έχει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην Ευρωλίγκα (17-7).

*Μετράει επτά (7) εκτός έδρας νίκες! Μόνο οι ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε έχουν 8, αλλά με το τριπλάσιο και βάλε μπάτζετ.

*Ποιος έχει την καλύτερη έδρα στην Ευρώπη; Με ρεκόρ 10-1 στο ΣΕΦ, ο Θρύλος φυσικά.

*Απλά, Ολυμπιακός.

*Διαφωνώ με τον κόουτς Σφαιρόπουλο ότι η διαιτησία έπαιξε 50%-50% (δεν ήταν, όμως, και το αίσχος που συμβαίνει συστηματικά στην Ελλάδα), αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως στο τέλος οι τρεις διαιτητές σφύριζαν ό,τι έβλεπαν. Ιδιαίτερα στην παράταση. Στο γενικό πλαίσιο, οι Ιερεθουέλο, Γιαβόρ και Ρότσα έπαιξαν έδρα (60%-40%).

*Με Αναστόπουλο. Παναγιώτου, Μάνο και τα άλλα "φυντάνια" που μας έχουν σπάσει τα νεύρα όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει αυτό το ματς ο Ολυμπιακός. Θα είχαν... καταπιεί τη σφυρίχτρα σε όλες τις κρίσιμες φάσεις.

*Ο Ολυμπιακός πήρε τα σφυρίγματα που εδικαιούτο από την πίεση στο όριο του φάουλ, κυρίως όσο το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος του, που εδώ και πολλά χρόνια μένει ατιμώρητο στην Ελλάδα και χάρη στο οποίο κρίνονται οι τίτλοι. Τρόπαια που χάνονται άδικα για τον Ολυμπιακό επειδή τα διαιτητικά κριτήρια είναι διαφορετικά. Ε, στην Ευρώπη τα κριτήρια είναι συνήθως τα ίδια.

*Φτάσαμε 2 Μαρτίου για να παίξει ο Ολυμπιακός σχεδόν πλήρης. Μόνο ο Αγραβάνης είναι πια εκτός. Φτάσαμε στην 24η αγωνιστική για να παίξει ο Τιλί, ο οποίος έδειξε πόσο χρήσιμος παίκτης είναι για κάθε ομάδα, παίζοντας πολύ καλά για το μεγάλο διάστημα της αποχής του.

*Ο Ρόμπερτς έχει βαλθεί να μας... τρελάνει. Έπρεπε να αποκτηθεί παίκτης στη θέση του (θετικό το ντεμπούτο του Μπόμπι Μπράουν) για να θορυβηθεί και να παίξει με αυτοπεποίθηση. Επιτέλους, σούταρε όταν έπρεπε και δεν κώλωσε (5/5 σουτ). Αποφασιστικό άλμα στο τρίποντο και... μέσα. Η μπάλα, έτσι. Ο Αμερικανός από διστακτικός έγινε... αδίστακτος. Κρατάμε την επιθετικότητά του, την οποία πρέπει να δείχνει πολύ πιο συχνά στην τελική ευθεία της σεζόν.

*Τι τους έκανες, ρε Σπανούλαρε. Το γκολ-φάουλ στο 81-78 (σε μία δύσκολη στιγμή), κράτησε την ομάδα. Στα 36 του, χορεύει στον αέρα σαν 28αρης.

*Ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, όμως έδειξε χαρακτήρα σε ένα δύσκολο γήπεδο, όπου στην Ελλάδα ισχύουν πάντα άλλοι κανόνες. Στην Ευρώπη, τουλάχιστον, το κανονικό και στοχευμένο μπάσκετ επιβραβεύεται.

*Άλλοι, πλέον, τρέχουν και δεν φτάνουν... Από τις οκτώ πρώτες ομάδες της κατάταξης στην Ευρωλίγκα, μαζί με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχουν τις λιγότερες εκτός έδρας νίκες (3). Πρώτα, όμως, πρέπει κάποια στιγμή να μάθουν να χάνουν. Τώρα διαμαρτύρονται για τις βολές στην παράταση. Για τις βολές στα προηγούμενα 40 λεπτά (9-2 στο τρίτο δεκάλεπτο και 22-14 στο 30'), κουβέντα. Δεν τους πιάνεις από πουθενά.

*Χάθηκε ένα Κύπελλο, που δεν έπρεπε. Το θέλαμε πολύ γιατί το τελευταίο κατακτήθηκε το 2011. Γιάννη Σφαιρόπουλε, έχεις μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά σου. Αν η ομάδα τελειώσει όπως πρέπει τη σεζόν, η θέση σου ανήκει και τα επόμενα χρόνια.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου