Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Η απόλυτη στοχοποίηση


Το πιο ακίνδυνο και βολικό σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να μην πάρεις θέση και να αφήσεις μία είδηση ασχολίαστη. Να κάνεις, κοινώς και δημοσιογραφικά, την «πάπια». Βέβαια, υπάρχουν αυτοί που, ήδη, έχουν αναλάβει ρόλο δικαστή, όπως και αυτοί που ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα και αφήνουν τα πάντα στο λειτούργημα της Δικαιοσύνης. Για όποιους εξακολουθούν να πιστεύουν ακόμα σε αυτήν την έννοια, διότι προσωπικά έχω σταματήσει εδώ και χρόνια.

Μόνο ένας κουτός δεν μπορεί να αντιληφθεί πως εδώ πέρα παίζονται και άλλου είδους «παιχνίδια», πέρα από τα καθαρά αγωνιστικά και ποδοσφαιρικά. Σε ένα κακόβουλο και ύπουλο σχέδιο, μιας απόλυτης στοχοποίησης ενός συλλόγου και ενός ανθρώπου, που τυγχάνει να είναι ο ιδιοκτήτης του και πρέπει να βγει με κάθε τρόπο και κόστος από τη μέση. Ο ξεκάθαρος σκοπός είναι να διασυρθεί επικοινωνιακά το όνομα του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη, διεθνώς. Να σέρνεται ένα ακόμα, πολύ σοβαρό, θέμα για πολύ καιρό, πετώντας διαρκώς λάσπη στον ανεμιστήρα.

Η ανικανότητας αυτής της Κυβέρνησης σε όλους τους τομείς της ζωής και της κοινωνίας, θα μείνει στην ιστορία. Οπως και το ανελέητο «κυνήγι» στην ομάδα που κάνει χαρούμενους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη. Γιατί παντού υπάρχει ένας Ελληνας, άρα και ένας Ολυμπιακός. Και πόσους τίτλους του Ολυμπιακού να αντέξεις, αν είσαι αντίπαλός του και δεν μπορείς να τον φτάσεις ούτε στα επόμενα 50 χρόνια. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, άλλα δύο τρόπαια έριξαν άγκυρα στο Λιμάνι.

Ο στόχος, λοιπόν, δεν είναι μόνο να χάσουν οι «ερυθρόλευκοι» ένα Πρωτάθλημα και να σπάσει ένας κρίκος από την αλυσίδα της κυριαρχίας τους στον ελληνικό αθλητισμό. Είναι πολλοί περισσότεροι. Πάντως, μέσα και από αυτήν τη δοκιμασία, ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει κερδισμένος ως οργανισμός. Να δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε κάθε τίτλο που κατακτούν τα τμήματά του. Και στο ποδόσφαιρο, αν τελικά χαθεί το όγδοο σερί Πρωτάθλημα, να γίνει άμεσα η επανεκκίνηση για μία νέα σαρωτική επταετία.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Sportime, τη Δευτέρα 26/3/2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου