Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ο προπονηταράς Μπέντο εκδιώχθηκε μέσα σε μία νύχτα, αυτός ο απίθανος Ισπανός γιατί είναι ακόμα προπονητής στον Ολυμπιακό;


Η σημερινή είναι μία περίεργη ημέρα. Ο Όσκαρ Γκαρθία συμπληρώνει ακριβώς δύο μήνες στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και έχει προλάβει, ήδη, να διαλύσει μία αδούλευτη ομάδα, η οποία βρισκόταν στην ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ της Super League όταν την ανέλαβε. Πέρυσι, ακριβώς τέτοια ημέρα (5 Μαρτίου 2017), ο Ολυμπιακός έχανε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Πάουλο Μπέντο δήλωνε πως οι αποχωρήσεις των Λούκα Μιλιβόγιεβιτς και Μπράουν Ιντέγε μεσούσης της σεζόν διαφοροποίησαν προς το χειρότερο την εικόνα της ομάδας. Είχε πει το αυτονόητο, καθώς, μέχρι το συγκεκριμένο ματς, ο Ολυμπιακός είχε πετύχει 43 γκολ στο Πρωτάθλημα και ο Σέρβος με τον Νιγηριανό είχαν σκοράρει τα 19 εξ αυτών (6 ο Μιλιβόγιεβιτς, 13 ο Ιντέγε).

Την επόμενη ημέρα, στις 6 Μαρτίου 2017, ο Μπέντο αντίκρισε την πόρτα της εξόδου, έχοντας κατακτήσει ουσιαστικά το Πρωτάθλημα από τον Γενάρη. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός ήταν μέσα στο Κύπελλο και είχε προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες του Europa League. Και ο Πορτογάλος προπονητής είχε απολυθεί τέσσερις ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα με την Μπεσίκτας, όπου οι ερυθρόλευκοι πήγαν σε αυτά τα δύο σπουδαία ματς με τον Βασίλη Βούζα στο τιμόνι! Από τη στιγμή που αποχώρησε ο Μάρκο Σίλβα, ο Πάουλο Μπέντο είναι με διαφορά ο καλύτερος ξένος προπονητής που έχει περάσει από την ομάδα την τελευταία διετία. Με τις παραξενιές και τον εγωισμό του, αλλά είναι ένας ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Ο Γκαρθία δεν βγάζει καν εγωισμό, αμφιβάλλω αν μπορεί να μπορεί να προπονήσει καν ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

Χθες, μετά την καταδικαστική ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στη μάχη του τίτλου, ο Όσκαρ Γκαρθία για μία ακόμα φορά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να στρέψει αλλού την αποτυχία ("πετώντας" από πάνω του τις μεγάλες ευθύνες που έχει), λέγοντας στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του Ολυμπιακού δεν είναι ίδια με τα προηγούμενα χρόνια και ότι δεν έχει τους ίδιους παίκτες με τα προηγούμενα χρόνια. Πρόσθεσε, δε, πως οι αντίπαλοι έχουν καλύτερους παίκτες και καλύτερες ομάδες! Αν η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλουν να παραμείνουν πιστοί στις αρχές τους, πρέπει σήμερα κιόλας να δείξουν την πόρτα της εξόδου στον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος μπέρδεψε μία, ήδη, μπερδεμένη ομάδα, παίρνοντας ακατανόητες αποφάσεις. Οι τρεις νίκες σε έντεκα παιχνίδια με τον ίδιο στον πάγκο τα λένε όλα. Γράφω... βιβλίο με όσα έχει κάνει αυτούς τους δύο μήνες και στις έντεκα αυτές αναμετρήσεις. Θα αναφέρω ενδεικτικά κάτι που δεν είναι 100% αγωνιστικό: στην Τούμπα, στο ματς που δεν έγινε ποτέ λόγω επεισοδίων, οι Σισέ και Κούτρης είχαν δηλωθεί στο βασικό σχήμα, με τους Ένγκελς και Χατζισαφί να μένουν εκτός 18άδας. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ενγκελς με τον Χατζισαφί έπαιξαν βασικοί (!), με τον Βέλγο να επιστρέφει στην εντεκάδα για πρώτη φορά μετά τις 28 Ιανουαρίου και τον εκτός έδρας αγώνα στην Τρίπολη. Όσο για τους Σισέ και Κούτρη; Αμφότεροι έμειναν εκτός 18άδας! O άνθρωπος είναι σε σύγχυση, πανικό, εκτός τόπου και χρόνου...

Ο Γκαρθία έχει παρουσιάσει όλο αυτό το διάστημα μία ομάδα χωρίς αρχή, μέση, τέλος. Κόντρα στον Παναθηναϊκό οι ερυθρόλευκοι έκαναν το χειρότερο παιχνίδι τους στη σεζόν. Ο Ολυμπιακός είχε προπονητή για να επιτύχει το στόχο του, σε μία αγωνιστική περίοδο όπου έχει δεχθεί ανελέητο κυνήγι από κυβέρνηση, "εξυγίανση", διαιτησία, θεσμικούς φορείς. Είχε βρεθεί ένας αγωνιστικός κορμός και ο νέος προπονητής παρατάσσει σε κάθε και ματς και διαφορετική εντεκάδα. Η ομάδ ήθελε μόνο ΗΡΕΜΙΑ και ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ για να τελειώσει την αγωνιστική χρονιά, όπως μπορούσε και έπρεπε. Καβάλα στο άλογο.

ΥΓ1: Ναι, το πέναλτι του Παναθηναϊκού ήταν μούφα. Ναι, η διαιτησία έχει επηρεάσει τη βαθμολογία του φετινού Πρωταθλήματος. Είναι ανεπίτρεπτο, όμως, ο Ολυμπιακός να μη δέχεται καν φάση μέχρι το 1-0 και από τη στιγμή που είχε αριθμητικό πλεονέκτημα να πιέζεται από τους πράσινους, που έπαιζαν με παίκτη λιγότερο για ένα μισάωρο και δεν είχαν καν διαθέσιμο έναν κλασικό επιθετικό.

ΥΓ2: Τουλάχιστον έφυγε ο Τάκης Λεμονής και τα αποδυτήρια πια "σφύζουν από υγεία".

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου