Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Να βγει η υποχρέωση στο Καζακστάν


Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν έχει... τόσο μεγάλη θέση στο μυαλό μου. Εννοείται πως ο σύλλογος παίζει παντού και πάντα για τη νίκη, αλλά στη ζωή καμιά φορά πρέπει να βάζουμε και προτεραιότητες. Και με ισοπαλία ή ήττα από την Αστάνα, ο Ολυμπιακός παραμένει στη διεκδίκηση της πρόκρισης στη φάση των "32" του Europa League. Σοφά ο Πάουλο Μπέντο επέλεξε να προφυλάξει βασικούς παίκτες (Φορτούνη, Μιλιβόγιεβιτς, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια) ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος έχει αφουγκραστεί τη δίψα του ερυθρόλευκου λαού για νίκη την προσεχή Κυριακή (3/11). Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Η αισχρή προπαγάνδα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά για τρίτη φορά, μέσα σε ένα μήνα και κάτι. Ήδη, τα εισιτήρια για το ματς γίνονται... καπνός, με 27.000 "μαγικά χαρτάκια" να διατίθενται από την πρώτη ημέρα που βγήκαν στα εκδοτήρια.

Το ταξίδι στο μακρινό Καζακστάν θα μπορούσε να το αποφύγει και ο Ιντέγε, αν υπήρχε ένας τρίτος σέντερ φορ διαθέσιμος. Και να ήταν με την ομάδα ο Πασιένσια, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, καθώς δεν δηλώθηκε στη λίστα για τη φάση των ομίλων. Ο Καρντόσο θα παίξει βασικός στην "Astana Arena" (που διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα), αλλά η ομάδα δεν μπορεί να παραταχθεί σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με έναν κεντρικό επιθετικό στη σύνθεσή της. Παρατηρώντας την αποστολή των 21 ποδοσφαιριστών για το Καζακστάν, χαιρόμαστε με την παρουσία έξι παικτών από την Ακαδημία του συλλόγου (Χουτεσιώτης, Ρέτσος, Τσιμίκας, Μανθάτης, Ανδρούτσος, Βούρος). Το ζητούμενο, τέλος, είναι να μην προκύψουν αγωνιστικά προβλήματα ενόψει ντέρμπι και να είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές ετοιμοπόλεμοι για τον αγώνα της σεζόν.

ΥΓ: Πώς να αισθάνονται άραγε τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όταν βλέπουν το... μεγάλο χορηγό να περνάει πριονοκορδέλα την ομάδα με άρθρα του 20ευρου; Προσπάθησε να το σώσει, κάπως, ο διευθυντής-μαριονέτα...

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου