Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η φράση που θα βασανίζει για πάντα τις ψυχές τους...


"Πήρα την ομάδα και έφυγα, γεια σας". Αυτή η φράση θα βασανίζει και θα στοιχειώνει τις "άτιτλες" ψυχές τους για πάντα. Τεράστιε Σάββα Θεοδωρίδη, στα 83 σου, με σοβαρό πρόβλημα υγείας, βρίσκεσαι πάντα στην πρώτη γραμμή, υπηρετώντας ανιδιοτελώς τη μεγάλη σου αγάπη. Αυτή η φράση ηχεί πια σαν προσευχή στα αυτιά μας.

Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ από την περυσινή σεζόν και τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ για τα πλέι-οφ του Πρωταθλήματος. Πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης, χτυπήθηκε στο πρόσωπο ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, με ρολό ταμειακής μηχανής από σεσημασμένο οπαδό του ΠΑΟΚ. Τέλος. Αν η συγκεκριμένη ομάδα δεν τιμωρηθεί με την προβλεπόμενη ποινή βάσει των κανονισμών που υφίστανται, θα πρόκειται για το σκάνδαλο του αιώνα. Τέρμα οι "εκπτώσεις" και οι "χάρες". Όλα εδώ πληρώνονται. Karma is a Bitch. Η ζωή αργεί, αλλά κάποια στιγμή επιστρέφει συμπεριφορές. Τόσες και τόσες ψευτομαγκιές, αμέτρητοι τραμπουκισμοί. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν κάνει τα χειρότερα και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. Έφτασε η στιγμή να... λουστούν τη θλιβερή συμπεριφορά τους. Κατανοητή η στέρηση από τους τίτλους, αλλά υπάρχουν και όρια.

Ο Ολυμπιακός ως οργανισμός έκανε χθες αυτό που έπρεπε να είχε πράξει τόσες φορές τα προηγούμενα χρόνια. Στο χειρότερο γήπεδο της Ελλάδας, σε κάθε αγώνα με τον Ολυμπιακό (και μόνο με τον Ολυμπιακό...) επικρατούν συνθήκες ζούγκλας. Κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει το αυτονόητο. Να διακοπεί ή να μην αρχίσει καν ένα παιχνίδι στην Τούμπα. Να βρεθεί ένας άνθρωπος των ερυθρόλευκων που θα πει και θα το εννοεί "... παίρνω την ομάδα και φεύγω". Τι να πρωτοθυμηθώ; Τις πέτρες που έριχναν οπαδοί του ΠΑΟΚ; Τις μαλαματίνες; Τις στοχευμένες φωτοβολίδες; Το γυάλινο μπουκάλι στο μάτι του Μιραλάς; Τα πεταμένα ψάρια στον πάγκο; Τα αντικείμενα (κάθε λογής) και τις επιθέσεις σε παίκτες και μέλη του Ολυμπιακού (Γιαννακόπουλο, Τζόρτζεβιτς, Νικοπολίδης, Μιραλάς, Σαλίνο, Μανιάτης, Μανωλάς, Ντομίνγκες, Μάρκο Σίλβα, Σαβιόλα, Ισά); Τα αμέτρητα "ντου" και "σουλάτσα" στον αγωνιστικό χώρο, που μετατρεπόταν σε... αρένα; Τον Ελευθερόπουλο, το 2002, να υπερασπίζεται την εστία και πίσω του να υπάρχουν αστυνομικοί υπό τον φόβο επίθεσης από οπαδούς του ΠΑΟΚ; Στο συγκεκριμένο ματς για το Πρωτάθλημα, η λήξη είχε σημειωθεί στο λεπτό... 120! Μέχρι και μηχανάκι (!) πέρασαν χθες στο γήπεδο. Δεν ξεχνώ. Οι αγώνες πρέπει να παίζονται πάνω στο χορτάρι, αλλά με ίσους όρους για όλους.

Είναι τόσα πολλά τα περιστατικά που έχουν διαδραματιστεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, σε αγώνες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που όλο και κάποιο θα ξεχάσω, για αυτό και δεν μπαίνω καν σε διαδικασία μιας ακριβούς καταγραφής της μεγάλης αυτής λίστας. "Κότα" είναι αυτός που δεν μπαίνει καν στο αεροπλάνο για να κατέβει να παίξει ένα ματς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Όχι αυτός που ανεβαίνει κανονικά στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστεί, αλλά αντιδρά γιατί πολύ απλά δεν πάει άλλο. Πόσο ακόμα θα υποτιμούν τη νοημοσύνη μας; Μία, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, ε κάποια στιγμή έγινε αυτό που έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και πολλά χρόνια. Ανοχή και ατιμωρησία, τέλος.

ΥΓ1: Ποιος δεν χάρηκε χθες τον Σάββα, τον Μιχάλη, τον Κώστα. Απόλυτος σεβασμός σε αυτούς τους ανθρώπους. Αντιπροσωπεύουν πολλούς από εμάς, που δεν είχαμε τη δυνατότητα να βρεθούμε στο γήπεδο.

ΥΓ2: Ξέρουμε τι παικταράς είναι ο Κέβιν Μιραλάς και τι έχει προσφέρει στην ομάδα. Η ρήτρα για την απόκτησή του από την Έβερτον πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα και από τη νέα σεζόν ο Βέλγος κυνηγός να φοράει στο μπράτσο το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

ΥΓ3: Χρειάζεται, ειλικρινά, τιτάνια προσπάθεια για να χάσεις το πιο στημένο Πρωτάθλημα (το οποίο έχεις δέσει από παντού) όλων των εποχών και στο κρισιμότερο ματς της ιστορίας σου να καταστρέφεις τα πάντα. ΠΑΟΚ είσαι, αφού. Αν εφαρμοστούν οι νόμοι, ο τίτλος θα κριθεί στο τέλος, και ο Ολυμπιακός βρίσκεται εντός διεκδίκησής του.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου