Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Αν υπήρχε «Αστυνομία προπονητών»


Ο Ολυμπιακός κάλπαζε από νίκη και νίκη. Και από το -5 του Οκτωβρίου, βρέθηκε στο +1 τον Δεκέμβριο. Δεν χρειαζόταν και τρίτο προπονητή στη σεζόν. Ηθελε μόνο αγωνιστική σταθερότητα και πραγματική συσπείρωση κόντρα στον λυσσαλέο, και δίχως προηγούμενο στα χρονικά, πόλεμο που δέχεται από την κυβέρνηση και την... εξυγίανση. Ο ΠΑΟΚ σκοράρει το ένα γκολ οφσάιντ μετά το άλλο, οι οπαδοί του πηγαίνουν παντού παρά τις απαγορεύσεις και οι αντίπαλοί του είναι επιεικώς μαλθακοί απέναντί του, και ο Παπαπέτρου ήρθε με συγκεκριμένη αποστολή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κλείνοντας τα μάτια σε πέναλτι του Βράνιες στον Μποτία και κατακυρώνοντας γκολ, που ήταν επιθετικό φάουλ, στο φινάλε. Μία διαιτησία, απολύτως στοχευμένη, με τον Μποτία να παρατηρείται με κίτρινη κάρτα στο πρώτο μαρκάρισμα και τον Βράνιες, που λιάνισε στο ξύλο τους «ερυθρόλευκους», να ολοκληρώνει το ματς «ατσαλάκωτος» και «ακιτρίνιστος».

Ενας Ισπανός μαθητευόμενος μάγος, που... κάποτε θα αναλάβει την Μπαρτσελόνα, πειραματίζεται στο πληγωμένο κορμί του Ολυμπιακού, με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και επιλογές διατάξεων και προσώπων, σαν να βρίσκεται η ομάδα στην περίοδο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Μόνο και μόνο που ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (Ανσαριφάρντ) πάτησε χορτάρι στο... 148ο λεπτό των δύο διαδοχικών αγώνων με την ΑΕΚ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο (σε σύνολο 180 αγωνιστικών λεπτών), σε μία απόφαση που πηγαίνει κόντρα στο ίδιο το ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει γυρισμός. Ηρθε και η «δήλωση του 2018» στο τέλος του αγώνα από τον Γκαρθία, ο οποίος ανέφερε πως ο Ολυμπιακός δεν είχε την εμπειρία (!!!) να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα. Μία ομάδα που έχει 44 Πρωταθλήματα, 27 Κύπελλα, 17 νταμπλ. Χάνουν και τα λόγια το νόημά τους.

Οταν αναλάμβανε, γνώριζε πως δεν είχε την παραμικρή πίστωση χρόνου. Κανένας, όμως, δεν έχει καταλάβει τι προσπαθεί να παίξει: 4-4-2, 4-2-3-1, 4-3-3; Πού είναι η περιβόητη πίεση ψηλά; Πού είναι η ορμή του Ολυμπιακού, ιδιαίτερα μέσα στο σπίτι του; Χάνονται ημίχρονα, η τριπλέτα Μάριν-Φορτούνη-Ανσαριφάρντ «έσπασε» χωρίς προφανή λόγο και ας έχει συμμετοχή στα περισσότερα γκολ της ομάδας, την τρέχουσα σεζόν. Αν υπήρχε... Αστυνομία των προπονητών, ο Οσκαρ Γκαρθία θα είχε περάσει τη νύχτα στο... κρατητήριο.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Sportime, τη Δευτέρα 5/2/2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου