Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ο Ολυμπιακός έχει ηγέτη


Μία σεζόν με μαζεμένα λάθη και αστοχίες σε διοικητικές αρμοδιότητες, χτίσιμο ομάδας, μεταγραφικό σχεδιασμό, τεχνική ηγεσία, δεν μπορεί να... σβήσει τις επτά, επιτυχημένες, προηγούμενες. Ο Ολυμπιακός δέχεται έναν ανηλεή πόλεμο σε όλα τα επίπεδα και το σχέδιο εξόντωσης, με αιχμή του δόρατος την ίδια την κυβέρνηση, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οσοι, όμως, ονειρεύονται μόνιμα πεσμένο τον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό της χώρας και εκτός Ολυμπιακού τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα μείνουν με την όρεξη.

Ανεξάρτητα με την κατάληξη της σεζόν στο Πρωτάθλημα (απομένουν εννέα αγώνες και το παιχνίδι παίζεται ακόμα, καθώς αυτή η φανέλα όλα τα μπορεί), το πείσμα θα μεγαλώσει. Η άμεση επιστροφή στην κατάκτηση των τίτλων, θα γίνει αυτοσκοπός. Τα εκατομμύρια των Ολυμπιακών έχουν αντιληφθεί τι γίνεται για να χαθεί το ιστορικό ρεκόρ και το όγδοο διαδοχικό Πρωτάθλημα. Σε λίγο, θα «μιλήσουν» και οι μουγκοί. Η τράπουλα είναι σημαδεμένη όσο ποτέ άλλοτε για να «εκθρονιστεί» ο Αυτοκράτορας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παρά τα λάθη της τελευταίας διετίας, ο Μαρινάκης έχει αποδείξει ότι δεν χαμπαριάζει. Αν και στην τελευταία του δημόσια τοποθέτηση, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα, είχε μία πιο αμυντική συμπεριφορά, δεν σκοπεύει να κάνει βήμα πίσω. Θα παίξει για μία ακόμα φορά φουλ επίθεση. Ο Ολυμπιακός έχει ηγέτη και στα δύσκολα δυναμώνει.

Με ή χωρίς τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα θα χτιστεί ξανά σε στέρεες και υγιείς βάσεις. Με πιο ποδοσφαιρικές επιλογές και αποφάσεις, περισσότερο ελληνικό στοιχείο στο έμψυχο δυναμικό της, που χάθηκε ολοσχερώς ελέω Μπέσνικ Χάσι, με πιο μπαρουτοκαπνισμένους ξένους παίκτες, που θα κάνουν τη διαφορά σε γήπεδο και αποδυτήρια, μα πάνω από όλα θα γουστάρουν και θα τιμούν την «ερυθρόλευκη» ριγωτή. Τότε, το 50% εις βάρος του Ολυμπιακού και το 50% υπέρ του εκάστοτε αντιπάλου του, μπορεί να εξακολουθεί να είναι εκνευριστικό, αλλά δεν θα έχει πια κανένα νόημα.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Sportime, την Παρασκευή 16/2/2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου