Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Άλλοι πρώτοι μέσα στα γήπεδα, άλλοι πρώτοι στην προπαγάνδα (και μόνο εκεί)...


*Υπάρχει καλύτερη απάντηση στην προπαγάνδα και τη συστηματική λασπολογία εις βάρος του Ολυμπιακού, από το να τους νικάς, κυριολεκτικά, όπου τους πετυχαίνεις; Ευτυχώς για αυτούς το 2016 φεύγει σε λίγες ημέρες, έχοντας τον... συγκλονιστικό απολογισμό της μιας νίκης κόντρα στον Ολυμπιακό, σε σύνολο 365 ημερών! Αυτή στον πρώτο τελικό του Πρωταθλήματος μπάσκετ για τη σεζόν 2015-2016 (που αποδείχθηκε ανώδυνη για τους ερυθρόλευκους). Μόνο μέσα στο 2016 το κοντέρ γράφει 21 νίκες υπέρ του Ολυμπιακού και μόλις 1 υπέρ του Παναθηναϊκού. Σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ αντρών-γυναικών, βόλεϊ αντρών-γυναικών, πόλο αντρών. Στη σεζόν που διανύουμε (2016-2017), ο Ολυμπιακός μετράει 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ αντρών-γυναικών, βόλεϊ αντρών-γυναικών, πόλο αντρών. Πλέον, η πελατειακή σχέση μαζί τους έχει εισέλθει σε άλλο επίπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι για μία ακόμα φορά πρώτος παντού, σε όλα τα βασικά ομαδικά αθλήματα. Φανταστείτε το 21-1 μέσα στο 2016 να ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού. Θα είχαν... ξεσαλώσει οι προπαγανδιστές και θα δημοσίευαν το ένα άρθρο μετά το άλλο. Τώρα, μούγκα. Ούτε καν απλή αναφορά! Πονάει πολύ, τι άρθρο να γράψουν τα αποβράσματα.

*Η τελευταία κατακόκκινη νίκη σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (5/12) στο κλειστό του Ρέντη για το βόλεϊ αντρών, με 3-1 σετ. Ο Λίμπερμαν Αγκάμες ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επικράτησης και τα "αντικειμενικά" ΜΜΕ στάθηκαν μόνο στον Κολομβιανό. Προφανώς και έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε τα δύο τελευταία Πρωταθλήματα επειδή δεν είχε τον παίκτη-ηγέτη στη θέση του διαγώνιου, που θα πάρει και θα τελειώσει τις κρίσιμες μπάλες. Ε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε "δώρο" το καλοκαίρι στο τμήμα βόλεϊ τον πανάκριβο Αγκάμες για να ενισχύσει την ομάδα, στην προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή. Απλά είναι τα πράγματα. Όποιος επενδύει συστηματικά σε παίκτες, προπονητές και ομάδες, στο τέλος ανταμείβεται. Άλλοι "επενδύουν" σε sites, ραδιόφωνα και "στρατιές δημοσιογράφων". Τι να κάνουμε... Άλλοι είναι πρώτοι μέσα στα γήπεδα και τους αγωνιστικούς χώρους, ενώ άλλοι "κατακτούν πρωτιές" στην προπαγάνδα (κάνοντας διαρκώς το άσπρο-μαύρο) και την αλλοίωση της πραγματικότητας. Μόνο εκεί, όμως...

*Οι γνωστοί προπαγανδιστές "έκαναν σημαία" ένα εντυπωσιακό γκολ του Ιντέγε, το οποίο πράγματι ήταν οφσάιντ, σε ένα ματς που έληξε με σκορ 4-0. Με ξεχωριστά, παραπλανητικά, άρθρα. Είδατε από τον μηχανισμό προπαγάνδας να δημοσιεύει άρθρα για το πέναλτι-μαρς που έκανε ο Μουλόπουλος του Λεβαδειακού πάνω στον Νιγηριανό επιθετικό, με το σκορ στο 1-0; Όταν ευνοείται ο Ολυμπιακός, είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής οργάνωσης. Όταν αδικείται ο Ολυμπιακός, είναι ανθρώπινο λάθος και δεν αναφέρεται πουθενά με πομπώδεις τίτλους και χαρακτηρισμούς. Το έχουμε μάθει πια το παραμυθάκι.

*Αυτό που ξέρω, είναι πως στα δύο τελευταία παιχνίδια Πρωταθλήματος, τόσο η Κέρκυρα (έφυγε από το Φάληρο με την ισοπαλία) όσο και ο Λεβαδειακός (ηττήθηκε με το ευρύ 4-0) είχαν την ευκαιρία να πάρουν καλύτερο αποτέλεσμα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Δεν ευθύνεται ο Ολυμπιακός για το γεγονός πως όταν οι αντίπαλοι βγαίνουν σε ανεπανάληπτα τετ α τετ απέναντι στον τερματοφύλακά του, χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Και ο Τουράμ θα μπορούσε να είχε σκοράρει με το αποτέλεσμα στο 0-0 (απέκρουσε ο Λεάλι) και οι Μάντζιος και Γιακουμάκης, με το σκορ στο 1-0, θα μπορούσαν να είχαν στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αν δεν... ζαλίζονταν την κρίσιμη στιγμή, μπροστά στη θέα του ερυθρόλευκου τέρματος. Απλό είναι το ποδόσφαιρο. Όποια ομάδα εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες της και τα λάθη των αντιπάλων, σκοράρει και κερδίζει.

*Όταν οι ερυθρόλευκοι βρουν αγωνιστικό ρυθμό και χώρους σε τρανζίσιον καταστάσεις ή μη (ύστερα από δικές τους συνεργασίες ή εκμεταλλευόμενοι λάθη του αντιπάλου), είναι από τις λίγες ομάδες στην Ευρώπη που μπορούν να τελειώσουν έναν αντίπαλο μέσα σε λίγα λεπτά. Κόντρα στον Λεβαδειακό, οι Πρωταθλητές Ελλάδας σημείωσαν τρία γκολ μέσα σε πέντε λεπτά. Με την Αστάνα, είχαν πετύχει τρία γκολ σε διάστημα εννέα λεπτών. Με τον Παναθηναϊκό, τρία γκολ σε εικοσιένα λεπτά. Παραδοσιακά συμβαίνει αυτό, ιδιαίτερα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

*Το μπασκετικό τμήμα έχει μία τεράστια ευκαιρία μπροστά του στην Ευρωλίγκα και είναι σε θέση να νικήσει και τα πέντε ματς που έχει να δώσει μέχρι το τέλος του 2016. Με Ούνικς Καζάν (μέσα), Ζαλγκίρις Κάουνας (έξω), Ερυθρό Αστέρα (μέσα), Μπάμπεργκ (έξω) και Φενέρμπαχτσε (μέσα). Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, αλλά το ρεκόρ 6-4 μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε 11-4 με τη λήξη του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας. Όλοι στο ΣΕΦ την Παρασκευή (9/12).

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου