Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Όταν σε έχει επιλέξει ο Γεωργάτος, όταν ασχολείται μαζί σου ο Καμπιάσο...


Στον επιεικώς ακατάλληλο, για ποδόσφαιρο, αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Ριζούπολης, ο Ολυμπιακός έκανε τα απολύτως απαραίτητα και εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Ένα παιχνίδι, αυτό με την Καλλονή στη Μυτιλήνη, απομένει μέσα στο 2015 για τους ερυθρόλευκους, που έχουν χάσει μόνο από την Μπάγερν και την Άρσεναλ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Ο Νταβίντ Φουστέρ έβαλε την υπογραφή του στη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της νίκης (2-1). Πλέον, ο χρόνος συμμετοχής του έχει ελαχιστοποιηθεί (λόγω και των συχνών τραυματισμών του), αλλά όποτε παίζει δεν σταματά να δίνει ό,τι μπορεί πάνω στο χορτάρι. Μέγας στρατιώτης του Ολυμπιακού ο Ισπανός μεσοεπιθετικός.

Ο παίκτης που κέρδισε τις εντυπώσεις και στην τρίτη φετινή του παρουσία στο Κύπελλο Ελλάδας είναι ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας. Ο Μάρκο Σίλβα σπανίως κάνει ειδική αναφορά σε κάποιον παίκτη του. Μετά το τέλος του αγώνα στη Ριζούπολη, όμως, έκανε μία εξαίρεση για τον 19άχρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος στο Αίγιο είχε δώσει ασίστ στον Αλεχάντρο Ντομίνγκες και κόντρα στον Απόλλωνα με νέα εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Νταβίντ Φουστέρ. Το "έχει" ο μικρός, αρπάζοντας από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του έδωσε ο προπονητής του στα τρία ματς Κυπέλλου. Και είναι σίγουρο πως από εδώ και πέρα, ο Τσιμίκας θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες γιατί πολύ απλά τις κέρδισε με την απόδοσή του μέσα στο γήπεδο. Διαθέτει εξαιρετικό αριστερό πόδι, ξέρει τα βασικά του αθλήματος και με το παραπάνω. Οι περισσότερες σέντρες του είναι ακριβείας. Συν τοις άλλοις, διαθέτει τσαγανό και βάζει τα πόδια του στη φωτιά, όπως πρέπει να κάνει κάθε ποδοσφαιριστής της ηλικίας του που θέλει να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους.

Όταν ασχολείται μαζί σου ολόκληρος Καμπιάσο, τότε υπάρχει κάτι αξιόλογο σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Ο τεράστιος Εστέμπαν, με τη μυθική καριέρα, είχε από κοντά τον Κωνσταντίνο και στον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναιγιάλειο, όταν και τον συνεχάρη για την έξοχη ασίστ στον "Τσόρι". Το ίδιο συνέβη και στη Ριζούπολη, όπου συνέχισε να του δίνει συμβουλές και συγχαρητήρια (για τη νέα εκπληκτική ασίστ με το αριστερό στη φάση του 1-0, στο 45'+1'), αν και ο Αργεντινός μέσος δεν αγωνίστηκε, μένοντας στον πάγκο. Μεσοεπιθετικά, ο Τσιμίκας δίνει πολλά, καθώς ξέρει πολλή μπάλα. Μάλιστα, κόντρα στον Απόλλωνα λίγο έλειψε και να σκοράρει, αστοχώντας σε τετ α τετ στο δεύτερο ημίχρονο. Πριν έρθει στον Ολυμπιακό από τις Σέρρες, έπαιζε ως αριστερός μεσοεπιθετικός, αλλά τώρα έχει γυρίσει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Όπως και ο Γρηγόρης Γεωργάτος, δηλαδή, καθώς ο τρελός καραφλός της ερυθρόλευκης εξέδρας είχε αρχίσει την καριέρα του ως μέσος, αλλά στην πορεία καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Γεωργάτος είναι αυτός που εισηγήθηκε στον Ολυμπιακό την απόκτηση του Τσιμίκα, αρχικά για την ομάδα Νέων του συλλόγου, πριν από ενάμιση χρόνο (τον Ιανουάριο του 2014 ήρθε για δοκιμή στο Ρέντη και το καλοκαίρι του ίδιου έτους εντάχθηκε στην ομάδα Νέων του συλλόγου, ενώ τον ήθελε και ο ΠΑΟΚ). Ίσως βλέπει ακόμα και το διάδοχό του σε αυτήν τη θέση, όσο βαρύ κι αν ακούγεται τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όταν ποδοσφαιράνθρωποι όπως ο Καμπιάσο και ο Γεωργάτος ασχολούνται μαζί σου και βλέπουν κάτι σε σένα, δεν γίνεται να μην πετύχεις. Ελπίζω μόνο να μην πάρουν αέρα τα μυαλά του Τσιμίκα από τον ντόρο που προκάλεσε με την "είσοδό" του στο ερυθρόλευκο προσκήνιο. Το είπε και ο Σίλβα: πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να δώσει το βάρος κυρίως στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του προκειμένου να αρχίσει να παίζει περισσότερο με τον Ολυμπιακό στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο. Το κεφάλι κάτω και πολλή δουλειά. Όλα τα υπόλοιπα, θα έρθουν από μόνα τους.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου