Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Νον κολ δεν το λέτε εσείς οι μπασκετικοί αντικειμενικοί;


Η μόνιμη επωδός των δήθεν αντικειμενικών και αντί-Ολυμπιακών είναι πως στο μπάσκετ κερδίζει πάντα ο καλύτερος και η διαιτησία δεν παίζει κανένα ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Μόνο στο ποδόσφαιρο επηρεάζουν οι σφυρίχτρες. Το νέο τους "παιχνιδάκι" είναι η καταμέτρηση των πέναλτι. Θα ήταν έντιμο αν έκαναν τη σχετική καταμέτρηση και στις βολές του Παναθηναϊκού και του Διαμαντίδη. Να ασχοληθούν και με το άθλημα όπου έχουν καταστρατηγηθεί όλοι οι νόμοι και οι κανονισμοί. Διαβάσατε, μήπως, πουθενά πως ο Διαμαντίδης μέχρι την 7η αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας είχε εκτελέσει όλες και όλες 10 βολές; Θυμίζω πως 16 (!) είχε σουτάρει στον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και συνολικά 46 ο Παναθηναϊκός, σε παιχνίδι των 70 πόντων. Το... ρεκόρ αυτό του Διαμαντίδη απειλήθηκε την 8η αγωνιστική με την Μπαρτσελόνα, όπου εκτέλεσε 14, για να φτάσει συνολικά τις 30 βολές σε 10 παιχνίδια στην πρώτη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Διαβάσατε, μήπως, πουθενά πως η Κηφισιά πριν καν φτάσει τους 60 πόντους στο ματς της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό είχε εκτελέσει 31 βολές; Όλοι στάθηκαν στην τελευταία φάση και το φάουλ του Παπαπέτρου στον Γλυνιαδάκη. Κανείς δεν ασχολήθηκε με το 80%-20% των Γκόντα, Σταματόπουλου και Παντελίδη μέχρι εκείνο το σημείο. Ένα ματς όπου οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να κερδίσουν με 10+πόντους, έφτασε στην κόψη του ξυραφιού χάρη στις διαιτητικές αποφάσεις των εν λόγω κυρίων. Στο 4ο φάουλ του Τζέιμς (στην καθαρή τάπα πάνω στον Γλυνιαδάκη, φάση από την οποία ξεκίνησε η αντεπίθεση της Κηφισιάς), ο οποίος είχε σκοράρει δύο συνεχόμενα καλάθια και έδειχνε να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, "γέλασαν" μέχρι και οι Μπαμπουίνοι της Αφρικής και της Ασίας.

Έχουν στερήσει από τον Ολυμπιακό και νίκες και τίτλους όλα αυτά τα χρόνια (κρίνοντας και σημαδεύοντας, παράλληλα, ολόκληρες καριέρες αθλητών και στερώντας την επιτυχία σε ολόκληρες ομάδες) και έχουν το θράσος να προπαγανδίζουν για τη διαιτησία. Πρωτοστάτησε, φυσικά, το σάιτ της ντροπής, το οποίο διευθύνει ο αδερφός του προπονητάκου της Κηφισιάς. Οι μπασκετικοί αντικειμενικοί δεν ασχολούνται ποτέ με τη διαιτησία σε αγώνες του Παναθηναϊκού. Στα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που κρίνουν κάποιον τίτλο και όπου εννέα στις δέκα φορές ευνοούνται οι πράσινοι, ασχολούνται πάντα μόνο όταν χάνει η αγαπημένη τους ομάδα. Βλέπετε, ο μπασκετικός Παναθηναϊκός ενώνει δημοσιογραφικά Παναθηναϊκούς, ΑΕΚτσήδες, Πανιώνιους και όλες τις ομάδες. Η διαιτησία και ο σχολιασμός της είναι κάτι σαν απαγορευμένος καρπός για αυτούς που θέλουν να ανέβουν σκαλιά στην ιεραρχία του σάπιου μπασκετικού συστήματος και της μπασκετικής μασονίας. Τα πληρωμένα ταξίδια της ΕΟΚ και του Βασιλακόπουλου κάθε καλοκαίρι να είναι καλά...

Αυτοί, μας έμαθαν το νον κολ, όταν οι "Πηλοΐδηδες" είχαν στερήσει από τον Ολυμπιακό ένα ολόκληρο Πρωτάθλημα το 2007. Ε, λοιπόν, νον κολ ήταν και αυτή η επίμαχη φάση στην Κηφισιά, σε ένα απλό ματς της κανονικής διάρκειας της Basket League. Η υποκρισία ζει και βασιλεύει παντού στην ελληνική κοινωνία. Και ο αθλητισμός δεν αποτελεί εξαίρεση. Επηρεάζουν διαιτητές, δικαστικές αποφάσεις, όλα τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του αθλήματος, αλλά δεν ασχολείται ψυχή. Οι κατραπακιές, όμως, έρχονται στην Ευρώπη, όπου εκτός έδρας βλέπουν τη νίκη με το κυάλι.

Αναζητείται λίγη τσίπα. Για πόσο ακόμα πια θα κάνουν το άσπρο-μαύρο και θα υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Ο λαός του Ολυμπιακού είναι θυμωμένος και έχει αντέξει πολλά. Το θέμα είναι ως πότε. Ε όχι να μιλάνε για κλοπή οι εφευρέτες της αλητείας. Πάει πολύ.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου