Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ο "Μίλι" δίνει ισορροπία


Το ρόστερ του Ολυμπιακού δίνει τη δυνατότητα στον Μάρκο Σίλβα να έχει μία πληθώρα επιλογών σε όλες τις θέσεις. Για παράδειγμα, στο τελευταίο παιχνίδι Πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό, ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε πολύτιμες ανάσες στους Λούκα Μιλιβόγιεβιτς και Μπράουν Ιντέγε, ενώ ο Σεμπά αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή. Στην Κομοτηνή δεν πήγε καν ο Φελίπε Πάρντο, ο οποίος αντιμετώπισε πρόσφατα ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού στο δεξιό γαστροκνήμιο και προφυλάχθηκε. Και οι τέσσερις θα είναι ενδεκαδάτοι κόντρα στην Άρσεναλ, το βράδυ της Τετάρτης (9/12).

Να σταθούμε λίγο στον "Μίλι". Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Μίτσελ και ο Περέιρα είχαν βασικό και αναντικατάστατο τον Σέρβο αμυντικό μέσο. Είναι ο παίκτης που δίνει ισορροπία στις γραμμές. Έχει το μπόι και την τεχνική για να προωθήσει το παιχνίδι, ενώ είναι συνεπής και στα προσωπικά μαρκαρίσματα. Θα μπει δυνατά στη φάση, δεν θα κωλώσει. Είναι η κολόνα της ομάδας. Ο ποδοσφαιριστής που παίζει μπροστά από τους δύο στόπερ και παίρνει την πρώτη πάσα για να μεταφέρει την μπάλα προς τα εμπρός. Δεν είναι τυχαίο που ο Ολυμπιακός χαλάρωσε στο φινάλε του αγώνα με τον Πανθρακικό και δέχθηκε δύο φθηνά γκολ από μία ομάδα που δεν φημίζεται για την παραγωγικότητά της. Η νίκη είναι νίκη, αλλά γιατί το 1-4 του 81ου λεπτού να γίνει 3-4 στις καθυστερήσεις; Κουράστηκε το δίδυμο Καμπιάσο-Κασάμι στον άξονα, χαλάρωσαν αδικαιολόγητα και οι υπόλοιποι και είχαμε αυτήν την εξέλιξη στη διαμόρφωση του σκορ.

Ο Σίλβα συνεχίζει την παράδοση των τελευταίων ετών, θέλοντας έναν παίκτη, με ύψος και να ξέρει σωστά το ποδόσφαιρο, μπροστά από την άμυνα ως συνδετικό κρίκο με τη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Μίτσελ είχε τους Φέισα και Σάμαρη και μετέπειτα τον Λούκα. Το ίδιο και ο Περέιρα, ο οποίος πίστευε πολύ στον Σέρβο και τον ήθελε μαζί του και στη Φενέρμπαχτσε. Αν εξαιρεθούν τα δύο ματς Κυπέλλου (με Πλατανιά και Παναιγιάλειο) και τα δύο πρώτα ματς των ομίλων του Champions League όπου ήταν τιμωρημένος (με Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ), ο Μιλιβόγιεβιτς δεν είχε χάσει αγώνα μέχρι την Κομοτηνή. Για την ακρίβεια, ούτε δευτερόλεπτο.

Ο Μάρκο Σίλβα μπορεί να είναι νεαρός σε ηλικία, αλλά είναι άριστος γνώστης του αθλήματος. Αποδεικνύεται ικανός στην ψυχολογία και τη διαχείριση. Και στο μυαλό του για τον φετινό Ολυμπιακό τρεις είναι οι ποδοσφαιριστές που δεν... βγαίνουν με τίποτα από την εντεκάδα. Εξαιρούμε, βεβαίως, τον Ρομπέρτο. Οι Σιόβας, Μιλιβόγιεβιτς και Ιντέγε είναι οι "σταθερές αξίες" της ομάδας. Εξαίρεση αποτελεί και ο Φορτούνης, τον οποίο ο προπονητής διαχειρίζεται προσεκτικά για να μη... σκάσει, αλλά ο Κώστας διανύει την καλύτερη και πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του. Ο Σιόβας έχει ξεκουραστεί μόνο στο Κύπελλο, ενώ κόντρα στον Πανθρακικό ο Ιντέγε έμεινε στον πάγκο. Ο Νιγηριανός έχει να αγωνιστεί από τις 29 Νοεμβρίου και τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Κόντρα στην Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον μαχητικό Μπράουν (θα έχει πολλή δουλειά κόντρα στην Άρσεναλ και τα τρεξίματά του είναι πολύτιμα) και ο Σίλβα το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Για αυτό φρόντισε να τον έχει φρέσκο τις τελευταίες δέκα ημέρες ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού με τους "κανονιέρηδες".

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου