Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Τόση γκρίνια είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ....


Σε κανέναν Ολυμπιακό δεν αρέσει να χάνει με κάτω τα χέρια, όπως έγινε σε διάστημα έξι ημερών και τις δύο βαριές ήττες από Μπασκόνια και Χίμκι. Η ομάδα βρίσκεται σε κακό φεγγάρι αγωνιστικά παρά την ενδιάμεση 30άρα στη Μακάμπι, αλλά η ουσία είναι πως παραμένει 100% μέσα σε όλους τους στόχους της. Δεν έχω κάποια μαγική σφαίρα για να ξέρω τι θα γίνει στους εναπομείναντες 11 αγώνες της κανονικής διαρκείας, αλλά το πλεονέκτημα έδρας εν όψει των προημιτελικών της Ευρωλίγκας εξαρτάται αποκλειστικά από τον Ολυμπιακό. Και θεωρώ άκρως σημαντικό το παιχνίδι της 1ης Φεβρουαρίου με τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ. Είναι κομβικό γιατί ακολουθεί και η επικίνδυνη έξοδος στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ.

Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που οι ερυθρόλευκοι είχαν τόσους πολλούς παίκτες, ταυτόχρονα, σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα βάσει αριθμών, ενώ διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση σε σύνολο 16 ομάδων. Δεν τα αγνοώ όλα αυτά, προφανώς και σημαίνουν κάτι. Χαρακτηρίζω, όμως, αδιανόητη αυτήν την γκρίνια που έχει πιάσει ορισμένους και ζητούν να φύγει ο προπονητής και πέντε-έξι παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην Ευρωλίγκα, με 13 νίκες και 6 ήττες. Δεν είναι στις τελευταίες θέσεις, ούτε παλεύει να μπει στην οκτάδα. Αγωνιστικά θέματα υπάρχουν, αλλά η σκληρή κριτική που γίνεται είναι πέρα από κάθε λογική. Η ομάδα διεκδικεί το τρεμπλ και πρέπει να παραμείνει ενωμένη μέχρι το τέλος. Πού αποσκοπεί αυτή η ισοπέδωση και η καταστροφολογία, με τον Θρύλο δεύτερο στην Ευρωλίγκα;

Δεν βλέπετε, τι προπαγάνδα γίνεται απέναντι; Από τη φημολογία για παραίτηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου μέχρι το δήθεν κράξιμο των αδερφών Αγγελόπουλων σε παίκτες και προπονητικό επιτελείο στο ΣΕΦ, πράγματα που δεν συνέβησαν ποτέ. Εδώ, είχαν το θράσος να γράψουν πως το μέλλον του Σφαιρόπουλου στην τεχνική ηγεσία κρίνεται στις 29 Ιανουαρίου και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το Πρωτάθλημα, στο οποίο δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο! Έχει ασχοληθεί, έστω μία ψυχή, με τις μεταγραφές του Τσάβι Πασκουάλ το περασμένο καλοκαίρι, από τις οποίες δεν προσφέρει ούτε ένας; Το euroleague.net είναι προσβάσιμο σε όλους και μπορείτε να δείτε τα στατιστικά. Στην ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για παράδειγμα, ο Ντένμον έπαιξε 3:59, ο Βουγιούκας 1:57, ο Λεκαβίτσιους 2:18, ο Όγκαστ 4:38. Τον Θανάση Αντετοκούνμπο δεν τον υπολογίζω παικτικά και ας έβαλε 13 πόντους (πρώτη φορά διψήφιος στην Ευρωλίγκα) στην ΤΣΣΚΑ (πώς το κατάφερες αυτό ρε Ιτούδη, αλήθεια;), καθώς δεν μπορεί να σκάσει καν την μπάλα στο παρκέ. O Λοτζέσκι έχει, με το ζόρι, μέσο όρο 6.8 πόντους. Με έξι-επτά παίκτες παίζει ο Παναθηναϊκός. Τα έχετε δει πουθενά γραμμένα αυτά; Σε κάθε ήττα τους στην Ευρωλίγκα φταίνε η διαιτησία και ο Μπερτομέου, αλλά στην Ελλάδα είναι όλα καλά και όλα ανθηρά! Μέχρι και για την ήττα με την ΤΣΣΚΑ βρήκαν δικαιολογία σε μία τρίλεπτη διακοπή, όταν είχαν πάρει διαφορά δέκα πόντων στο σκορ, επειδή οι διαιτητές εξέτασαν μία φάση στο ίνσταντ ριπλέι. Και ενώ οι Μοσχοβίτες είχαν εκτελέσει 3 βολές μέχρι το 35ο λεπτό! Απίθανα πράγματα.

Επαναλαμβάνω: και εμένα με πείραξε και με στενοχώρησε πάρα πολύ η 32άρα από την Μπασκόνια και η 28άρα από τη Χίμκι. Σε μία στιγμή, που περνάω και μία περιπέτεια με την υγεία μου. Συνιστώ ψυχραιμία γιατί η σεζόν έχει δρόμο ακόμα. Και εγώ πιστεύω πως πρέπει να γίνει τουλάχιστον μία αλλαγή στο ρόστερ, αλλά προφανώς τόσο ο Σφαιρόπουλος όσο και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος γνωρίζουν καλύτερα από εμάς τι πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν την ομάδα. Βλέπουν και αυτοί πως κάτι πρέπει να αλλάξει, ιδιαίτερα στη θέση του γκαρντ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ποτέ παίξει πλήρης στη σεζόν με τα τρομερά προβλήματα τραυματισμών που έχει αντιμετωπίσει, ούτε πρόκειται να είναι σε κάποιο ματς έως το φινάλε με όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Τον Τιλί (μεταγραφή του καλοκαιριού) δεν τον έχουμε δει ακόμα στο γήπεδο (έχει παίξει μόνο σε ένα ματς Κυπέλλου), ενώ ο Αγραβάνης δείχνει με την απουσία του πόσο σημαντικός μπασκετμπολίστας είναι για την ομάδα, σε επίπεδο ενέργειας και άμυνας.

Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να προστατέψει ό,τι με κόπο έχει χτίσει μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα και έχει ανάγκη τον λαό του. Να είναι δίπλα του, στα καλά και τα άσχημα, για να κατακτήσει η ομάδα τις νίκες που χρειάζεται στις 11 αγωνιστικές που απομένουν προκειμένου να εξασφαλιστεί το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Δεν είναι η ώρα για... γκρεμίσματα.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου