Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Να βοηθήσει και να βοηθηθεί...


Δεν είναι τυχαίος ο ενθουσιασμός που έχει δημιουργήσει στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού η επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς. Οπαδικά και ποδοσφαιρικά, είμαστε χορτασμένοι. Οι καλύτεροι, αγωνίζονται στον καλύτερο. Έχουμε δει παικταράδες με την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα και ο Κέβιν είναι ένας από αυτούς. Ξέρουμε να αναγνωρίζουμε την ποιότητα, την κλάση, και τους ποδοσφαιριστές που προσφέρουν το κάτι παραπάνω, ξεσηκώνοντας την απαιτητική ερυθρόλευκη εξέδρα.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, πληρώνονται αδρά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα, εκρηκτικότητα, επιτάχυνση. Φεύγει υποδειγματικά στον κενό χώρο και στο... ξέφωτο, όπως λέω και εγώ, είναι ασυναγώνιστος. Πιάνεται μόνο με λάσο. Είναι ένας φτασμένος all around επιθετικός. Και αυτό το χρωστάει στον Ολυμπιακό και τη διετία που έπαιξε στο Λιμάνι (2010-2012). Ήθελε, μετέπειτα, να δοκιμάσει στο υψηλότερο επίπεδο και τα κατάφερε. Έπαιξε με επιτυχία στην Έβερτον και την Premier League, ενώ είναι ενεργό μέλος και της Εθνικής Βελγίου.

Ο Μιραλάς είχε κρατήσει δεσμούς με τον Ολυμπιακό και κάποια στιγμή ήταν δεδομένο πως θα επέστρεφε. Δεν έγινε το περασμένο καλοκαίρι, συνέβη λίγους μήνες μετά. Ο Κέβιν δεν είναι χαζός. Γνωρίζει πως ο Ολυμπιακός αποτέλεσε το διαβατήριο για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Είχε ταλαιπωρηθεί πολύ σε Λιλ και Σεντ Ετιέν. Στον Πειραιά, έζησε την απόλυτη αναγνώριση. Από ένας ταλαντούχος και ικανός εξτρέμ, εξελίχθηκε σε έναν ολοκληρωμένο κυνηγό και σκόρερ. Οι ερυθρόλευκοι πρόσθεσαν στο δυναμικό τους έναν παίκτη, που μπορεί να ανακατέψει την αντίπαλη άμυνα και να αγωνιστεί σε όλες τις μεσοεπιθετικές θέσεις. Δεξιά, αριστερά, πίσω από τον επιθετικό, στην κορυφή της επίθεσης... Παντού. Τέτοιοι παίκτες είναι... ευλογία για κάθε προπονητή. Θα ήθελα πολύ να τον δω σε περιφερειακό επιθετικό ρόλο, σε σύστημα 4-4-2, και πίσω από τον σέντερ φορ σε διάταξη 4-2-3-1.

Ο Ολυμπιακός έφτιαξε τον Μιραλάς αυτό που είναι σήμερα. Ο Κέβιν του... κανενός γκολ στο γαλλικό Πρωτάθλημα της σεζόν 2009-2010 (σε 23 συμμετοχές με τη Σεντ Ετιέν), έγινε ο Κέβιν των 14 γκολ στο ελληνικό Πρωτάθλημα (σε 27 συμμετοχές), την επόμενη (2010-2011), και των 20 γκολ σε 25 συμμετοχές στη Super League, τη σεζόν 2011-2012. Παίζοντας κυρίως ως μοναδικός προωθημένος. Τώρα, γυρίζει στον Θρύλο και, εννοείται, πως έχει προσωπικά και ομαδικά κίνητρα, αν και οι επιστροφές δεν έχουν πάντα την ίδια επιτυχία όπως την πρώτη φορά σε μία συνεργασία. Το σίγουρο, όμως, είναι πως ο Μιραλάς θέλει να αποδείξει πως κακώς δεν αγωνιζόταν το τελευταίο διάστημα με την Έβερτον. Γνωρίζουμε τι ποδοσφαιριστής είναι και τι μπορεί να προσφέρει εντός αγωνιστικού χώρου.

Επιθυμία του είναι να βρίσκεται στο Μουντιάλ της Ρωσίας με το Βέλγιο και να κατακτήσει Πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, βοηθώντας την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της εντός συνόρων. Αποκτάται ως δανεικός και η ρήτρα (κοντά στα έξι εκατομμύρια ευρώ) για την αγορά των δικαιωμάτων του αναμένεται να καταβληθεί στην Έβερτον το καλοκαίρι. Άλλωστε, αυτή είναι και η πρόθεση της διοίκησης των Πρωταθλητών Ελλάδας. Να πορευτεί μακροχρόνια με τον Κέβιν σε ηγετικό ρόλο. Μιλάμε για παίκτη που είναι 30 προς 31 και έχει ακόμα τουλάχιστον μία τετραετία σε υψηλό επίπεδο. Και αν όλα πάνε καλά το επόμενο διάστημα, τα κίνητρα για τον Κέβιν θα αυξηθούν. Μία ευρωπαϊκή διάκριση με τον Ολυμπιακό και τα πρώτα του ευρωπαϊκά γκολ με την ερυθρόλευκη!

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου